20 december 2009

Onverwachte meevaller

Toen Fieke zei dat ze bij haar vriendinnetje een hele verzameling pakjes onder de kerstboom had zien liggen, kreeg ik een lichte steek in mijn hart.  Want onder de onze ligt momenteel nog maar één pakje en dat is het cadeau'tje dat ze zelf voor Gerty heeft gekocht.  Kerstaankopen?  Het is er nog helemaal niet van gekomen.  Enkel een vluchtig menu heb ik opgesteld tegen Kerstdag, als mijn ouders bij ons komen eten.  Het lukt me dan ook helemaal niet om in Kerststemming te komen.  Al jaren droom ik van een rustige aanloop naar Kerstmis, naar enkele shoppingdagen waarbij ik op mijn gemakje kan uitkijken naar een geschikt cadeau voor gezins- en familieleden.  Al jaren neem ik me voor om eens echt te genieten van alles wat Kerstmis zo speciaal maakt.  En al jaren is het hetzelfde liedje.  Spurten op het werk om alles erdoor te krijgen en het vermoeid gevoel dat je niet loslaat.  De pakken sneeuw buiten maken dat je nu ook niet meteen geneigd bent om in de auto te stappen.  Gisterennamiddag maakten we plannen om een kerstwandeling 'Mechelen in den doenker' te maken, maar gaandeweg werd het alsmaar kouder buiten en de weersvoorspellingen maakten dat we dit evenement maar afgelast hebben.  5 of 10 km stappen op een spiegelgladde stoep, het was nu niet meteen een aanlokkelijk vooruitzicht. In Hulshout, enkele km'ers van bij ons zou er een prachtige 'kerststraat' zijn, waar hele bussen uit het buitenland zelfs halt houden.  En gezien het de allerlaatste keer is dat ze dit initiatief herhalen, wilden we daar een kijkje gaan nemen, net voor het donker werd.  Totaal onvoorbereid ernaar toe getrokken en wat dacht je ... straat niet gevonden LachenLaat ons dan tenminste een warm drankje nuttigen in deze taverne, zei ik Marc, toen we terug in de dorpskom waren.  Ik had een blik opgevangen van een gezellig uitziende taverne.  En dit voorstel bleek een schot in de roos.  Toen we onze auto achterlieten op een parking even verder en we snel geld afhaalden in de bank, vond ik EINDELIJK mijn lang gezochte warme en knuffelzachte winterjas in de winkel ernaast.  Met liefst 30% korting.  De taverne Brasserie Castello is er eentje van de soort, met uitsterven bedreigd.  Warme chocomelk met een hele plak cake, een trappistje met een kommetje kazen, een dagsoep voorzien van 2 overheerlijke warme broodjes en Fieke had een toren Tiramisu om je vingers bij af te likken. Het is er knus en behaaglijk, je voelt je er meteen thuis, verwend tot en met en je barometer stijgt meteen flink de hoogte in.  Chapeau voor de eigenaars van deze zaak.  Hier zie je ons zeker nog terug.  En hoe een doordeweekse dag plots enkele schitterende lichtpunten krijgt.

Castello%202009

20:43 | Commentaren (4) | Tags: dit overkomt ons |

Commentaren

Het ziet er gezellig uit in die brasserie.
Jammer dat je de kerststraat niet vond, maar mssch was het afgelast door de vele sneeuw

Gepost door: fotorantje | 20 december 2009

Reageren op dit commentaar

De Castello is ons vast adresje in Hulshout.
Twee euro voor 2 grote pannenkoeken. De weekendmenu's zijn ook altijd de moeite. Je moet eens de Liefmans Gouden Band proeven, lekker bier (Vlaams oud bruin).

Gepost door: Confusius | 21 december 2009

Reageren op dit commentaar

ben blij het de lezen dat gezellig was veel plezeier met de jas

Gepost door: daemske | 21 december 2009

Reageren op dit commentaar

Proficiat met je jas. Hulshout, daar passeer ik eens om de zoveel weken. De volgende keer spring ik er zeker eens binnen!

Gepost door: Nana | 21 december 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.