26 december 2009

Kerstkonijn(en)

Vaste bezoekers weten al dat onze 2 konijnen Scrumbie en Woodie vrij mogen rondhossen in onze tuin, ook al hebben ze een ruim hok boordevol stro en hooi.  Toen onlangs de sneeuw met pakken uit de lucht viel, hebben we beide avonturiers een nachtje opgesloten.  Blazen en venijnig gestamp tegen de wand van het hok, viel ons toen ten deel.  Net vóór het hok bevindt zich de ondergrondse pijp, door Scrumbie en kleine Star (die gestorven is) in de zomer gegraven.  Hij is lang, diep en breed en ze kunnen er moeiteloos keren.  Toen we 's ochtends hun hok openden, vlogen ze beiden de pijp in.  Door hun afkeer van het dik pak sneeuw dachten we.  De avond erop kregen we ze vrij snel in hun hok en ook de dag erna lieten we ze er lekker warm zitten.  Geen weer om een hond door te jagen, laat staan een konijn Knipogen.   De voorbije dagen liepen ze weer vrij los.  Hun pels is stevig en dik en ze lijken niet de minste hinder van de koude te hebben.  Overdag baadt een flink stuk van de tuin soms in de zon en waar houden ze zich schuil?  Meestal op een koude plek waar de wind vrij spel heeft.

Daarstraks staat Marc door het raam in de tuin te kijken en ziet hij uit de pijp kleine steekoortjes tevoorschijn komen.  Woodie, denkt hij, want die heeft van die korte rechtopstaande oortjes.  Maarrrre Woodie zit een stuk verder in de tuin en Scrumbie met zijn hangoren bevindt zich vlakbij haar.

We hebben een kerstkonijntje !!!!   Of konijntjes, want geruime tijd later zag je weer een paar oortjes en deze keer kwam het beestje van de sla knabbelen die vlak voor het hol ligt. Volgens mijn ventje was dit een ander exemplaar.

Door onze onwetendheid hebben we onbewust en geruime tijd de ouders van hun kroost gescheiden.  Dit was dus de reden van hun kwaadheid toen we ze opsloten.

Hoe groot is het nest?  Hebben ze het allen overleefd?  Wanneer komen ze buiten en hoe zien ze er uit?   Allemaal vraagtekens waarop we vrij spoedig een antwoord zullen krijgen.  En hopelijk kunnen we snel een aantal foto's nemen.

Heel leuk natuurlijk, maar ik vrees dat we met onze viriele Scrumbie eens langs de dierenarts zullen moeten rijden.  We hebben het konijn gekocht als zijnde een vrouwtje en ook Woodie is een vrouwtje.  Ergens is dus een inschattingsfout gemaakt.  En 2 konijntjes die vrij rondlopen is mooi én lief én gezellig, maar een hele nest konijnen die onze tuin kaalvreten is natuurlijk een andere zaak ...

 

Commentaren

wat een lief kerstgeschenk!
ik kijk al uit naar de foto's.
Die twee (vrouwtjes?)hebben er
geen gras laten over groeien.
Of was er nog een derde in het spel?
Groetjes.

Gepost door: wim22 | 26 december 2009

Reageren op dit commentaar

99% zeker, eigenlijk 100% zelfs, is de moeder ondertussen weer zwanger. Na de bevalling is een nieuwe dekbeurt de allereerste aktiviteit van konijneb. En ik ben voor één keer niet aan het zwanzen.

Gepost door: Geert | 26 december 2009

Reageren op dit commentaar

Wow Stefanie, als dat geen mooi Kerstcadeau is van jullie konijnen koppeltje!
Hopelijk heb je nu een rustige periode en kun je genieten van de kerstsfeer!
Nog prettige feestdagen en een mooie start voor 2010

Gepost door: magda | 26 december 2009

Reageren op dit commentaar

Hoi Stefanie, Er wordt altijd gezegd: "Kweken als konijnen!" Dus wie weet komt er nog wel s gezinsuitbreiding als je geen maatregelen treft ;-)

Gepost door: Ri@ | 27 december 2009

Reageren op dit commentaar

prachtig dit is een heel mooi kerstverhaal
kijk er naar uit naar de foto's van die kleintjes

Gepost door: daemske | 27 december 2009

Reageren op dit commentaar

Ocharme die twee konijntjes zullen wel boos geweest zijn, maar jullie konden dat natuurlijk niet weten! Zo schattig zeg ;-)

Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 27 december 2009

Reageren op dit commentaar

Hallo Stefanie Mooi dat de konijntjes mogen vrij rondlopen.
Eens naar de dierenarts gaan om het geslacht vast te tellen zodat de tuin niet helemaal kaal wordt.
Kerstdagen zijn weer voorbij.
Nu even "een paar gewone dagen "
en dan naar Oud en Nieuw.
Nieuw jaar nieuwe kansen
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 27 december 2009

Reageren op dit commentaar

dat is pas échte kerst!
heel benieuwd naar de kerstekindjes.

Gepost door: fotorantje | 27 december 2009

Reageren op dit commentaar

Hallo meisje, Dat is een mooi verhaal maar waarom denk je dat
Scrumbie het mannetje is ?
Ik zou ze allebei laten nazien. Denk aan het Peter-principe.
Groetjes.

Gepost door: Leva | 27 december 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.