19 februari 2010

Vlaaien loten

Kennen jullie het?  Een aantal collega's uit het Mechelse hadden er nog nooit van gehoord en eigenlijk had ik het zelf ook niet volledig bij het rechte eind.

Gerty's vriendin vroeg ons dinsdagavond om mee te gaan vlaaien loten in Peulis.  Het stond al lang op mijn programma, maar ventje hield steeds de boot af, tot nu.  Aanvang 20u en rond 23u30 was het afgelopen.
Je koopt één of meerdere bingo kaarten aan de prijs van 3 € per kaart en als het cijfer dat afgeroepen wordt op één van je kaarten staat, zet je er een kruisje op.  Wie een volledige lijn heeft, roept 'ja', je kaart (lijn) wordt vervolgens gecontroleerd en dan kun je kiezen uit één van de prijzen.  Er waren in totaal 11 rondes en per ronde worden een 10 tot 12-tal prijzen verloot vermoed ik. 

Het café zat afgeladen vol.  Een gezellige spanning heerste, drank vloeide rijkelijk en voor de hongerigen waren broodjes voorzien.  Als caféhouder heb je een prachtige omzet die avond.

De eerste die een lijntje vol had, was ... Gerty.  4 prijzen haalde ze binnen en in tegenstelling tot wat ik voorheen dacht, zijn het niet enkel vlaaien die je kon winnen.  Integendeel:  Gerty koos voor een volledige kip, een gemengde fruitmand, een suikerbrood en een zakje koffiekoeken.  Bij haar 3de prijs voelde ze zich zelfs een beetje gegeneerd en zei sorry :-) .  Paps won 1x en koos een pak spek en ook mij viel het geluk ten deel en ik koos een kilo witloof.  Met de gedachte aan onze familie konijn in het achterhoofd natuurlijk.  En Fieke haalde geen prijs binnen maar kreeg een lekker pak koeken als troostprijs.

Het was puur volksvermaak, het was kei gezellig en de avond vloog voorbij.  En de kip, die smaakte daarstraks héééérlijk.

En Gerty mag voor mij morgen een lotto'ke invullen.  Je weet maar nooit hé.

 

20:04 | Commentaren (3) |

Commentaren

zo de lezen waren jullie goed gelaaid van prijzenen als ze de lotto invult stuurt ze maar langs

Gepost door: daemske | 19 februari 2010

Reageren op dit commentaar

nog nooit meegemaakt maar lijkt me gezellig volksvermaak, en de winst kip met witloof en koffiekoeken en fruit toe, het zal gesmaakt hebben

Gepost door: fotorantje | 19 februari 2010

Reageren op dit commentaar

Hey Ik hoop dat de witloof gesmaakt heeft. Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: Martin | 20 februari 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.