28 maart 2010

Londen

Voor de meisjes geboren zijn, ging ik in mijn eentje 2x op stap voor een weekendje Londen. Ik herinner het mij als een periode waarin ik op zoek ging naar bijzondere plekjes en zeker niet de platgetrapte toeristenpaden bewandelde.  Het waren 2 fel geslaagde én gesmaakte citytrips.

 

Gisteren gingen we met een 60-tal collega's van het moederbedrijf op daguitstap naar Londen met de Eurostar. Enkele van mijn teamgenoten waren er bij, vergezeld van hun partner. Mijn ventje kreeg ik niet mee en eenmaal in Londen gearriveerd, trok ik er dan ook al vrij snel weer in m'n eentje op uit. Maar ik realiseerde me spoedig dat het niet meer is als voorheen. Op een kleine 20 jaar tijd verandert een mens en af en toe werd me dit een beetje pijnlijk duidelijk. Vroeger reisde ik geheel vrij en onbevangen. Weliswaar voorzichtig, maar ik liet me geenszins de pret bederven door eventuele mogelijke gevaren. Nu sloop er wel vanalles in m'n hoofd: wat als ik m'n voet omsla, wat als ik plots neerstuik en de Eurostar vertrekt zonder mij? Wat als men mij berooft van papieren en treinticket? Dan sta je er geheel alleen voor en dat besef maakte dat ik een benauwd gevoel kreeg. En zette tegelijk een domper op de pret. Ik stond altijd heel goed in m'n eentje mijn mannetje maar nu voelde ik me plots klein en had nood aan een sterke schouder om m'n muizenissen mee te delen.  Ik vermoed dan ook dat m'n globetrottersbestaan stilaan tot het verleden behoort.  Het hoeft niet meer zonodig om op m'n eentje m'n horizon te verruimen.

 

Wat ik me ook gisteren realiseerde? Het bruisende en kloppende hart van Londen trekt me nog steeds niet aan wegens véél te druk en lawaaiierig. Geef mij maar pittoreske hoekjes als Covent Garden met zijn artisanale marktstandjes, Camden Town, de hippiebuurt met zijn rommelmarktjes.  En Embankment Gardens, een klein stadspark, verscholen tussen de bruisende winkelstraten en de Thames. Heerlijk vertoeven was het er. Vroeger en ook nu nog.  This is what they call: going abroad to walk in the park.  Beetje stupid toch ...

 

Fotos1

 

 

Fotos2

 

 

Fotos3

 

 

 Fotos4

 

 

Fotos5

 

 

Commentaren

ah maar een park in het buitenland moet je ook gezien hebben!!

Gepost door: fotorantje | 29 maart 2010

Reageren op dit commentaar

"wat als ik m'n voet omsla", ja dat heb ik de laatste maanden ervaren, wat er dan gebeurt.
Om te ervaren wat jij u daar in je "eentje" hebt ervaren, ook daarvoor moet je het eerst doe, DAT heb je dan ervan geleerd!
En mooie foto's meegebracht hè?
Dag Stefanie, tot een andere keer !!

Gepost door: ank | 29 maart 2010

Reageren op dit commentaar

Ik ging vroeger ook veel alleen op reis naar de Britse eilanden. Raar, naarmate men ouder wordt, vermindert die zelfzekerheid.

Gepost door: Confusius | 01 april 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.