05 april 2010

Dagje Sluis

Voor Hollandse gezelligheid, één adres: Sluis.  En zo dachten velen erover, waardoor Sluis niet meer echt is wat het ooit was.  Tenzij je er vroeg arriveert zoals wij.  Om 11 uur waren we in het dorpje en konden we gezellig slenteren en snuisteren. Eenmaal 13u gepasseerd werd je er quasi verpletterd door troepjes dagtoeristen.  En dan zat het weder nog niet echt mee.  In lange rijen stonden auto's aan te schuiven op zoek naar die ene vrije parkeerplaats.  Geen lolletje voor de inwoners zelf wiens dorpje werkelijk bezet werd door de Vlamingen.  Maar voor de plaatselijke Middenstand is het waarschijnlijk handenwrijven.

Voor ons stond het tripje borg voor een dosis vakantiegevoel en een leuke uitstap met het ganse gezin, want dit was weer geruime tijd geleden.

Fotos1

 

De échte blikvanger in Sluis nestelde hoog boven de parking aan het water en werd door geen enkele gehaaste bezoeker opgemerkt.  Bovendien zat hij veilig in zijn kunstig gefabriceerd nest.  Doe het hem maar eens na.

DSCF2324

Commentaren

dag Stefanie, Ja zoals het weer nu is ,noemen wij dat "Sluis weer" .Dan is het daar op de koppen lopen.Héél verstandig om er vroeg aan te komen.Ik doe meestal 's morgens boodschappen in Sluis.Vijf minuutjes van mijn deur en toch heb je het gevoel ergens ver weg van huis te zijn.Ze verkopen ,vooral in eetwaar ,zaken die we in Belgie niet vinden.
En die ooievaar zit er elk jaar terug! Niet te geloven zo hoog op die boom en verstoken van elke beschutting!

Gepost door: magda | 05 april 2010

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor je troostende woorden, het was een heel pijnlijke beslissing om Floris te laten inslapen, maar we konden hem niet langer zien aftakelen. 'Tijd' heelt alle wonden, ik vraag me alleen af hoelang 'tijd' duurt ...

xXx

Gepost door: Mamapippa | 05 april 2010

Reageren op dit commentaar

:-) Zeeuws-Vlaanderen is een stukje Nederland dat nu juist voor ons vanuit Rotterdam nogal ver weg is..we moeten zowat via België rijden om er te komen hahahaa! Ben er dus slechts 1 keer geweest, zo'n 25 jaar geleden. En veel bijzonders vond ik het niet...er zijn wel mooiere steden hier hoor! :-)))
Mar jij hebt daar dus rondgelopen en dan zeg je dat je een luie Pasen had..? Een stadswandeling is óók wandelen hoor...bewegen is bewegen! :-) Maar inderdaad...na een natuurwandeling voel je je fit en na zo'n shopwandeling voel je je alleen maar moe vaak hè hahahaa! Maar het was gezellig met het hele gezin en dat is altijd genieten nietwaar! :-)
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 05 april 2010

Reageren op dit commentaar

De laatste keer dat we er waren, was vorige zomer op de terugweg van Cadzand. Veel te druk voor ons!

Samen op uitstap... ook hier een zeldzaamheid geworden (en we zijn maar met drie).

Geniet van de lentedag,
zoveel als je er de kans toe krijgt!
Groetjes.

Gepost door: wim22 | 06 april 2010

Reageren op dit commentaar

Ik ken Sluis vooral van af en toe eens door te fietsen als ik in Aardenburg vertrek, en een toer doe over Breskens, Groede, Nieuwvliet, Cadzand en zo terug naar Aardenburg.
Off topic. Met mijn vader is alles weer beter nu. Maar of dat feit op zich goed of slecht nieuws is, da's een heel andere discussie. Wat is het leven nog waard als je maar 2 dingen meer kan: zitten of liggen. En niet meer weet wat er gebeurt.

Gepost door: Geert | 06 april 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.