12 april 2010

Bezeten van mij van Nicci French

Eens te meer een aanrader !  In een hoekje wegkruipen is één ding, maar dan niet zonder een goed boek.

1

Ik stapte de weg op. Van de andere kant stak een man over. Ik zag dat hij een zwarte spijkerbroek en een zwart leren jack aan had, en toen keek ik hem aan. Ik weet niet meer of hij eerst bleef staan of ik. Allebei stonden we midden op de weg naar elkaar te staren. Volgens mij heb ik een claxon horen loeien. Ik kon me niet verroeren. ‘

Is er iets wat we niet zouden opgeven voor ware liefde?

Alice Loudon is een ogenschijnlijk geslaagde, jonge vrouw: een hechte vriendenkring, een lieve vriend en een succesvolle carrière omgeven haar. Op een dag ontmoet ze een vreemdeling. Zonder een ogenblik na te denken geeft ze haar veilige, geordende bestaan op voor een hartstochtelijke liefdesrelatie met deze man. Het voert haar naar misleiding en verwaarlozing van haar vroegere leven, en naar een duistere verborgen ervaringswereld die haar aantrekt en tegelijkertijd verontrust.

Stap voor stap, bijna met tegenzin, komen zij meer over elkaar te weten. Hij is Adam Tallis, een gevierd bergbeklimmer, de held van een recente, rampzalige Himalaya-expeditie. Wanneer Alice zich verdiept in Adams complexe en pijnlijke verleden, begeeft zij zich in zijn wereld vol risico en avontuur. Haar aanvankelijke nieuwsgierigheid wordt een obsessie die alles in gevaar brengt: haar huwelijk, haar veiligheid, haar gezondheid en ten slotte haar leven.

 

18:27 | Commentaren (4) | Tags: leesvoer |

Commentaren

Goh... dat was de allereerste Nicci French die ik las, jaren geleden, en ik weet er helemaal niks meer van...alleen de naam van die vrouw komt me nog bekend voor! Ik kan ze weer opnieuw gaan lezen dus...leukkkk! hahaha!
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 12 april 2010

Reageren op dit commentaar

dag Stefanie, ik hou van haar schrijfstijl! Zeker een leuk boek.

Gepost door: magda | 14 april 2010

Reageren op dit commentaar

Hoi Stefanie, het is al veel te lang geleden dat ik nog s een goed boek gelezen heb.
Ik kom er echt nie aan toe ... ik ben wel al vaak begonnen, maar aan t einde geraak ik maar nie :-(
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 14 april 2010

Reageren op dit commentaar

ik moet misschien mijn pc af en toe rust geven en een boekje lezen
dank voor de tip

Gepost door: daemske | 15 april 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.