30 mei 2010

Keerbergen

Elke zaterdagvoormiddag, van mei tot eind september, heeft er in Keerbergen in een verbindingsstraatje, een kleine rommelmarkt plaats.
Piepklein maar wel gezellig. Om de handelaars een hart onder de riem te steken, die blijkbaar weinig publiek zien en dus ook weinig inkomsten, 2 koetjes gekocht voor Fiekes verzameling.  2 personen in één slag gelukkig gemaakt.

DSCF3471

 

Aan de rechterkant een stukje van het voormalige Gemeentehuis, dat het huidige gemeentebestuur met de grond wilde gelijkmaken, maar dat dankzij hardnekkige inspanningen oa van de Heemkundige Kring, terecht als monument werd beschermd.

Gemeentehuis

Het gebouw was multifunctioneel van opzet en omvatte in het middengedeelte de gemeentediensten, aan weerszijden geflankeerd door de woningen van respectievelijk de gemeentesecretaris en de hoofdonderwijzer.

 

Enkele jaren geleden kon je in Keerbergen genieten van een overheerlijk tasje koffie (net dat tikkeltje meer met een toefje slagroom en een plakje cake) in het gezellige kader van restaurant Bloemendael.  (In een nog verder verleden was het Hotel-Restaurant Le Bois Fleuri).
Bij zonnig weer, had je de keuze om in volle zon te vertoeven, onder het overdekt terras of onder de schaduwrijke bomen.  Het was een pleisterplek voor een iets ouder clienteel die er uren doorbracht.  Maar ook mijn collega's en ik wisten de zaak en service op prijs te stellen.  Tijdens de jaarlijkse vakantieperiode spraken we er maar al te graag af om eens bij te babbelen.

Bloemendael of Le Bois Fleuri

De oorspronkelijke benaming van Bloemendael was Le Bois Fleuri, omdat het gebouw omringd wordt door wilde kastanjes, linden, rode beuken en prachtige platanen.

De uitbaters namen met pijn in het hart afscheid van hun Bloemendael, maar de eigenaar wilde het gebouw niet langer verhuren.

En in Keerbergen betekent dit één ding:  afbraak !

In de plaats kwam:

1

 

2

Opnieuw een staaltje van hoe ons geschiedkundig patrimonium dikwijls moet wijken voor geld.

 

14:32 | Commentaren (3) | Tags: uit-keerbergen |

Commentaren

Meer moet dat niet zijn op een zonnige dag, hé?!
Nog een fijne, alhoewel druilerige, zondag!

Gepost door: Ri@ | 30 mei 2010

Reageren op dit commentaar

Wat ben jij toch een lieve mama en goedhartig, Stefanie :-)

Nieuw is vaak niet mooier, maar macht en geld en vooral een combinatie van beide, bepaald op velerlei vlak het beleid. Gelukkig zijn er hier en daar strijders die ingaan tegen dit systeem. En soms zelfs succes boeken!

Prettige namiddag!µ

Groetjes

Gepost door: Rudi | 30 mei 2010

Reageren op dit commentaar

afbraak in keerbergen hallo!
ik ben blij dat er soms nog iemand ziet(zoals U!) wat er in Keerbergen allemaal aan het gebeuren is!Al die "projectontwikkelaars" zijn in ons ooit zo mooi dorpje een echte ravage aan het verrichten.Alles van vroeger verdwijnt:t'is om weemoedig er van te worden....Bois Fleuri,oude kerk(behalve toren)dorpsherbergen,typische oude dorpswoningen,alles verdwijnt(en dit alles onder de goedkeuring van onze gemeentebestuur....).De groetjes en doet zo voort! Claude zeeptstraat 43 keerbergen

Gepost door: claude | 01 juni 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.