04 juni 2010

Hervorming van justitie

Et voilà, er is weer iets gebeurd in Brussel: een rechter en haar griffier werden koelbloedig neergeschoten (waarbij mijn deelneming uitgaat naar de familie en vrienden van deze slachtoffers), maar daar heb je alweer de debatten: de Justitie moet dringend hervormd worden.  Geen enkele ministeriële kop of je ziet hem/haar nu even op tv of in de krant waar ze allemaal hun zeg moeten doen.  Kwestie van even in de schijnwerpers te staan.  Zeggen, uitleggen, promotiepraatjes, ....  Ze zijn hier enorm goed in ... en dan sterft het een stille dood, want besturen, handelen, verantwoordelijkheid nemen, moeilijke dossiers behandelen, uit netelige kwesties geraken .... dat kan men in België niet.  Daarvoor ontbreekt het aan bekwame lui.
Justitie hervormen ?  We spreken mekaar binnen 5 jaar nog eens.
Zouden de verkiezingen ditmaal soelaas brengen?  Ik betwijfel het sterk.  Enkele weken terug las ik een interview tussen Rik Torfs (CD&V) en Bart De Wever (N-VA).  De manier waarop die op mekaars partij afgaven & inhakten, belooft weinig goeds, enkel dat België op de oude manier zal verder bestuurd worden, niet dus.  Ik moet er niet van weten.

Splitsing B-H/V, Vlaamse Onafhankelijkheid: ik ben fier op België, op Vlaanderen én Wallonië.  Deze 2 horen bij elkaar en kennen elk hun zwaktes/sterktes.  Zouden ze niet beter eens een referendum houden bij de gewone bevolking of die hun leiders daarin volgen.  Of beter, zouden ze nu eindelijk ons piepklein driehoekje van een landje eens deftig gaan besturen.  Binnenkort weten we het ... maar ik vrees ervoor.

13:38 Gepost in Actualiteit | Commentaren (0) |

De commentaren zijn gesloten.