06 juni 2010

Velt

In 2009 gingen we de 1ste keer een tuin bezoeken in het kader van de Velt Ecotuindagen en dit initiatief smaakte naar meer. 

Dit weekend is editie 2010 gepland en gingen we langs 2 tuinen in Berlaar. 

We zagen oa een natuurlijke bostuin met boomgaard en geitenweide en een ecologische siertuin met zwemvijver.  Verder nog een boomgaard die begraasd wordt door schapen en omzoomd is door een rijke houtkant die voedsel, schuilplaats en nestgelegenheid biedt aan insecten- en muizenetende vogels, amfibieën, marterachtigen en egels. Deze natuurlijke vijanden helpen de eigenaars 100% biologisch fruit en groenten te kweken.  Voor de bestuiving is er een uitgebreide bijenstand aanwezig.  Ook met deze edele diertjes kon je ter plaatse  kennismaken.  Bovendien had je de mogelijkheid om honing, zelfgemaakte confituur, nestkastjes, ... aan te schaffen. 

Onder het genot van een lekker biertje konden we nog even alle opgedane indrukken verwerken en besluiten dat deze tuinen een ware verademing vormen tussen alle steriele gazonnetjes.

Fotos3


Tijdens de Velt-ecotuindagen geven meer dan 100 schitterende moestuinen, siertuinen en boomgaarden hun geheimen prijs. Tuinliefhebbers kunnen er zonder schroom komen neuzen.

14:41 | Commentaren (1) | Tags: velt |

Commentaren

Welk lekker biertje hebt u gedronken?

Gepost door: Confusius | 07 juni 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.