27 juni 2010

Eigenlijk, feitelijk

is een mens soms het slachtoffer van zijn eigen comfort.  Neem nu vroeger:  je was gewend om in de hitte te lopen en te rijden en van airco was geen sprake.  Je pufte wel eens en als je te hard zweette, depte je het op met je zakdoek.  Je bril zakte regelmatig tot op het punteke van je neus, but who cares ?  het was de gewoonste zaak ter wereld en iedereen liep en reed met glimmend voorhoofd en neus :-).

En nu?  Je rijdt de auto uit de garage en zet onmiddellijk de airco op.  In een behaaglijke temperatuur rij je naar een plantenserre, want het is dit weekend 'Open tuinen 2010'.  Je stapt uit de wagen en wandelt een 100-tal meter over een zinderende afgesloten ruimte waar het zonnetje lustig brandt.  Dan kom je in een serre waar de vochtige hitte je meteen de adem beneemt.  Na een halfuur in de tropische hitte waarbij je af en toe het gevoel had dat je ter plekke zou neervallen, stap je opnieuw in de wagen.  Blij dat je weer over airco beschikt.  En dan thuis krijg je weer die vlaag van misselijkheid want die temperatuurschommelingen, daar heeft je gestel het nu eenmaal moeilijk mee.  En tegelijk word je er alsmaar afhankelijker van ...

Ondertussen zitten we rustig in de schaduw op ons terras en geniet ik al van onze 3 kleine banaantjes die we meebrachten.  Nog even laten acclimatiseren alvorens je ze overlevert aan de volle zon, zei de verkoper ons.  Dus nog heel even geduld en dan mogen ze onbeperkt groeien.

DSCF3807

Commentaren

GOEIE AVOND STEFANIE Bedankt voor je bezoekje...Graag kom ik hier nu ook eenslangs om rond te kijken..Zo te zien hou jij ook van dieren.;prachtige konijntjes, poezen...een echte dierenvriend dus...Ja en met vier tiener dochters, kan het wel eens overhoop liggen he!!!! maar mama zal wel opruimen. haha..Ik wens jullie een fijne avond en ik kom nog terug om verder alles op het gemak eens te bekijken....We zijn net thuis en het was er ook héél warm in het R.V.T.

GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 27 juni 2010

Reageren op dit commentaar

Heel mooi die plantjes Je hebt natuurlijk gelijk wat de temperaturen betreft en onze reacties daarop maar zelfs de weervrouw waarschuwt voor de warmte en de slechte luchtkwaliteit. Het voelt ook niet echt goed deze hoge temperaturen, zeker niet voor ouderen.
De foto's van je tuin zijn super. Proficiat.
Geen bezwaar als ik je kleuridee overneem ?
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 27 juni 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.