01 augustus 2010

Monschau

Confusius, MizzD, Riboke, Piet, ... ze hadden het allemaal bij het rechte eind. 


Monschau is een overheerlijk stadje om enkele dagen te vertoeven en volledig tot rust te komen.  Wandelen, héél veel lezen, genieten van het eten en drinken en een klein beetje shoppen, veel meer hebben we niet gedaan.  Ja, voor de verandering trokken we een dag naar Aken, maar het contrast kon dan ook niet groter zijn.  Nog snel wat soldekes meepikken voor de meisjes, maar de drukte en het lawaai maakten dat we vrij spoedig terug onze heil naar Monschau zochten.  Héééérlijk.


Alleen was het de allerlaatste keer dat we een familiekamer vragen.  Tot op heden hadden we hiermee veel geluk: altijd vrij ruime kamers of soms zelf een aparte insteek voor de kinderen of zelfs een apart kamertje binnen de kamer.  Maar deze keer ... lagen we met 4 geperst in wat ik noem een kleine 2 persoonskamer.  En dat was serieus slikken bij aankomst.  Daar bovenop kwam het gebrek aan deftige hoofdkussens (ze waren zo plat als een vijg en er lagen geen extra's in de kast, ook geen dekens), wat maakte dat we heel wat geïmproviseerd hebben (oa een dekbed opvouwen tot een dikke bundel en dit als hoofdkussen gebruiken) en een andere dekbed voor 2 personen gebruiken.  Of een gedeelte van de badhanddoeken onder het hoofdkussen stoppen. En dan last but not least, hadden we nog het ventje dat tegenwoordig meer en meer snurkt (zeker na één of meerdere glaasjes bier) en na 2 haast slapeloze nachten hebben de 3 moegetergden hem verboden om nog aan het Duitse bier te komen Zoenen.


Zoals Marc zegt: vakantie is altijd een beetje afzien en nergens beter dan thuis.  Voor een stuk heeft hij zeker gelijk.  Maar toch ... die verandering van omgeving maakt het allemaal waard en dat slaaptekort halen we thuis wel weer in.

DSCF4105.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4108.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4103.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4083.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4084.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4091.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4081.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4092.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4097.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCF4090.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik weet niet wat jullie van deze vinden, maar bij de aanblik van dit schilderij, kwamen mijn nekharen recht staan. 

 

DSCF4100.jpg

23:14 | Commentaren (3) | Tags: uit-monschau |

Commentaren

Leuk dat het leuk was. En de foto's zien er schitterend uit. Ik zou zeggen, jammer van de kamer maar eigenlijk zie je dat niet als je slaapt hé.

;-)

Ik geloof dat dat overal in Duitsland is dat die hoofdkussens zo plat zijn. Gelukkig heb ik er geen nodig en geef dat met plezier af.

Gepost door: ms | 01 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Bekende en mooie plaatjes...en het rode huis stond er ook bij, dat is zo'n mooi plekje hè met die brug ervoor!
Dat schilderij...brr...creepy inderdaad...het boze oog himself! :-)
Wat het slapen betreft...ik kampeer altijd, dus dan lijkt alles aan een hotel algauw luxe hahahaha! Maar zonder kussen kan ik ook niet slapen hoor!
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 02 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

mooi stadje Monschau.Ik was er lang geleden eens maar ik zie dat het er niet veel veranderd is.Het is precies of je even terug in het verleden stapt. Jammer van de kamer ,maar o zo herkenbaar,vooral dat snurken,hahaha

Gepost door: magda | 07 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.