03 augustus 2010

De helden van onze planeet

1.jpgVorig jaar was er rond deze tijd de 'Pixar-gekte' bij warenhuisketen Delhaize.  Dit jaar zijn het de kaartjes 'De helden van onze planeet'.  En ... kreeg mijn moeder het in haar hoofd om deze kaartjes te gaan verzamelen + bijhorend album aan te kopen.  Willen jullie meehelpen, was dan ook haar vraag en ze verhuisde het boek en de al verzamelde kaartjes prompt naar ons gezin.  Ons aankoopbudget (4 personen ipv 2) ligt een stuk hoger dan het hare en het insteken van de kaartjes lukte haar toch niet zo goed.  Of Fieke het misschien wil aanvullen? Teneinde haar boek zo snel mogelijk vol te krijgen, verhuisde ik mijn aankopen van de Colruyt naar de Delhaize.  Dik tegen mijn zin, want persoonlijk vind ik de groenten en het fruit van de Colruyt stukken beter dan in alle Delhaizes in onze omgeving.  Het viel me op dat mijn ouders toch nog vrij veel zakjes met kaarten bij ons deponeerden en na het nodige gepeuter, kwam ik dan toch te weten dat ze heel wat artikelen kocht waarbij je extra zakjes kreeg.  Bij mijn volgende bezoek aan de supermarkt merkte ik pas hoeveel geld ze gegeven had aan dingen die ze normaal gezien zelden zou kopen en ikzelf zelfs nooit koop, gezien ze veel te hoog geprijsd zijn.  Ik heb het haar proberen duidelijk te maken, dat ze volgend jaar niet weer opnieuw moet beginnen, dat ik haar 1 keer volg en help met het vullen van haar album.  En ondertussen is het een beetje doorgedrongen en geeft ze me zelfs gelijk.  Om zo snel mogelijk komaf te maken met het album, ging ik even speuren op het internet. Zo lukte het ons om 12 dubbele kaarten op te sturen en in ruil kregen we er 9 terug.  Of een andere dame die wanhopig op zoek was naar die ene kaart om haar album te vervolledigen en die ons van pure blijdschap omdat wij de kaart hadden, zomaar 22 andere kaarten gaf.  Zo gaat het heel snel en plots hadden we er nog maar 4 tekort.  Hier heb je alvast het album terug, moeder, we zullen wel zorgen dat je de 4 overblijvende ook nog krijgt.  Zelf een advertentie gezet, enkel bedoeld voor mensen uit de streek, in de hoop om snel nog de resterende te vinden, waarbij eens te meer opviel hoe inhalig de mensen zijn.  Als je merkt welke prijzen ze er soms voor vragen: degoutant.  En niks zo leuk om ze gewoon uit te delen aan de mensen die ze nodig hebben.   Gaston uit Putte kwam daarstraks 3 kaartjes bezorgen en hij heeft er een heleboel meegenomen.  Da's wel het leuke aan zo'n actie.  Je komt in contact met mensen die je nog nooit ontmoet hebt en kunt een leuk babbeltje slaan.  Hijzelf had al verschillende kaarten opgestuurd, om nadien tot de conclusie te komen dat de persoon aan wie hij ze gestuurd had, ze prompt tegen geld aanbood op het internet.  Of maakte mee dat een volwassene alle moeite ter wereld deed om een kaartje af te troggelen bij een kind.  Hoe laag kun je gevallen zijn?

Ondertussen hebben we nog één kaartje nodig en de stapel dubbels die hier ligt, kan ik gebruiken om er weer enkele personen mee gelukkig te maken.  Keuze genoeg en het geeft een warm gevoel.

Gezien het succes (of omdat het flink opbrengt) is Delhaize ondertussen nu ook bezig met een zilveren reeks.  Moeder !!!!

 

Commentaren

Die albums blijken altijd goud te kosten...eer dat je alles compleet hebt...de enige die er wat aan heeft is die zaak zelf..die verdienen er dik geld aan. Met het WK-voetbal had hier ook elke zaak wel een spaaraktie..en de artikelen die extra dingetjes opleverden zijn altijd dure wasmiddelen en zo...en vaak moest je er daar dan nog 2 van kopen..!! Afzetters! En die randverschijnselen zijn inderdaad ook echt erg...en die zaken werken daar best wel aan mee hoor, want volgens mij doen ze expres van één of twee dingetjes er maar héél weinig uitgeven...dan is het knokken om juist dát dingetje..of dokken!
Pfff...mensen laten zich altijd gekmaken voor die akties hè...vooral kinderen ook..zie dat maar eens in te tomen als verantwoordelijke ouder! ( of in jouw geval...kind!! hahahah!)_
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 03 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Ze spelen echt in op dat "verzamelen" wat wel een beetje als "gratis" klinkt. Een boek van dat kaliber zou in de boekenwinkel mogelijk minder kosten.

Gelukkig hebben wij geen Delhaize. Maar eigenlijk doe ik met zulke acties niet mee behalve dan als ... die keer dat Amke en Ella hier waren en ze zo maar in onze Carrefour van die (hellup hoe heetten die rare ventjes nu weer ?) mannekes kregen. Niet dat ik toen alles in de Carrefour kocht, ik zweer namelijk ook bij Colruyt.

Laatst waren het dan weer Disney Pin's.

Succes met je laatste prentje.

;-)

Gepost door: ms | 03 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Ik kom je vlug nog een wel te rusten toe wensen stefanie. Ik raak wat achter met m'n blogbezoekjes, mijn venten nemen teveel tijd van mij in beslag.....Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 03 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Heel herkenbaar.

Gepost door: Confusius | 04 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

olala hou je moeder thuis Stefanie :-)
ik moet geen schrik hebben dat de mijne zoiets doet, die kiepert alles de vuilnisbak in wat prentjes sparen betreft

Gepost door: fotorantje | 05 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.