13 augustus 2010

Exact 1 jaar vandaag

hebben Gerty en Joachim een relatie en om dit te vieren zijn ze vandaag een dagje naar Blankenberge met de trein.  Het initiatief kwam van Joachim (hij is echt wel een romantische ziel) en zeg nu zelf, zoiets kun je toch niet weigeren.  Alhoewel ik gisteravond nog met 'n klein hartje aan Gerty vroeg of het echt wel zo ver moest zijn.

Nog niet zo lang geleden reden we immers met ons gezin richting Lier en dacht Gerty dat we richting Mechelen reden of we arriveerden in Leuven en ze dacht dat we in Lier zaten.  Om maar te zeggen dat ze weinig coördinatievermogen heeft/had.  Maar nu zocht ze via het internet de meest geschikte treinregeling op en waar ze moesten overstappen. Prompt om 6u stond ze deze ochtend beneden, waste de haren, smeerde een setje boterhammen, nam wat drinkbusjes en zorgde dat ze haar paspoort, Go Pass, ... niet vergat.  Beetje controlefreak als mams is, overliep ik alles nog even, maar eigenlijk, feitelijk, was dit helemaal niet nodig.

En alles ging vlotjes en via enkele SMS-jes kwam ik te weten dat ze het prima naar de zin hebben.  Samen een strandwandeling, gaan minigolfen, broodje eten, gezellig op een terras.  Ik werd er zowaar een beetje jaloers op.  Maar gun het m'n 16-jarige dochter met alle plezier. En normaal zitten ze nu terug op de trein richting huiswaarts.

Met elke dag, met elke ervaring, met elke uitstap, staat ze een stapje dichter bij de volwassenheid en wennen wij als ouder altijd een stukje meer aan het loslaten.

17:27 | Commentaren (3) | Tags: dochter 1 |

Commentaren

een jaar reeds, dat gaat vlug
een romantische zorgzame ziel blijkbaar, die Joachim
nuja, hij is dan ook samen met jou lieve dochter hé

Gepost door: fotorantje | 13 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

16! Dat is voor zoiets toch niet zo jong meer? Ik ging met m'n broer van 15, toen ik 11 was, al heel Nederland door met de trein..eigenlijk vraag ik me nog steeds af hoe mijn moeder dát goed kon vinden! hahahah! ( kan het 'r helaas niet meer vragen). Maar ja...dat was bijna 40 jaar geleden...een heel andere tijd dan nu.

Maar als een meisje een vriendje heeft ( en al voor een jaar! :-) ), dan kan ze toch ook wel een dagje naar zee lijkt me! :-) Zéker samen!
Beetje op elkaar passen hè...en niet met vreemde mannen meegaan hahaha...dát zei mijn moeder al wel!
Ben in ieder geval blij dat het allemaal gezellig was...en dat moeder achteraf niet bezorgd hoefde te zijn! :-)
Groetjesssss!

Gepost door: mizzD | 13 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Dikke proficiat !

Gepost door: els | 13 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.