22 augustus 2010

1ste monster opgemerkt

We wisten al dat de herfst er zit aan te komen.  Het wordt merkelijk frisser de avonden, het gras wordt vochtig en met dit alles begint ook mijn onrust toe te nemen.  Want welke ongenode gasten zoeken dan ook de binnenkant van je huis op ?  Ja hoor, hieronder zie je een fraai exemplaar die ik zomaar ergens van het internet geplukt heb. 

1.jpgGisteravond ging ik ons Fieke lekker mee onderstoppen en in haar kamer toegekomen, draait zij meteen rechts richting bed.  Mijn blik dwaalt nog even naar links, naar de Velux met het idee om de verduistering nog wat naar beneden te laten.  Onder de velux heeft ze flashy lichtgroen behangpapier.  En daar in de hoek zat een reuze exemplaar met de 8 poten wijd open gesperd (vraag me trouwens af, mocht die spin een ietwat nonchalanter houding aannemen, ipv één in mijn ogen dreigende houding, ik er nog steeds als de dood voor zou zijn ?).  Marcccccc, naar boven komen, nuuuuuu !!!!!  En ikzelf dook mee boven op het bed van Fieke.  Ventje komt op z'n dooie gemakje de kamer binnen, ziet het gedrocht zitten, maar heeft natuurlijk niks bij om het beest te vangen.  Neem wat wc papier van Fieke, sis ik hem toe.  Hij nadert met het propje papier de spin, maar mikt natuurlijk net een tikkeltje te laat, waardoor het beest als de bliksem naar beneden loopt, onder het tafeltje van Fieke.  Zie dat je ze pakt, gillen 2 angstige wezens vanuit het bed.  Met een goedgemikte worp, heeft hij de spin te pakken en met een mannelijke air van zie ze daar zitten, de bange schepsels, daalt hij er de trap mee af.

En ik, neem me dus voor om vanaf nu 's avonds in de gang en keuken het licht aan te laten.  Want de ervaring heeft me geleerd dat je ze er niet allemaal mee buitenhoudt, maar toch tref je er dan minder aan.  En ecologisch denken, energie beperken, dat laat me de komende weken koud.

Geef me aub een muis in huis of een kikker, of om het even wat, maar gééééén spinnnn !

 

15:51 | Commentaren (4) | Tags: grootste angst |

Commentaren

Ieks...nee, die heb ik ook liever niet binnen brrrr! Krijg al de kriebels van dit plaatje! :-)
Groetjes!

Gepost door: mizzD | 22 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Spinnen zijn nochtans nuttige dieren, september wordt spinnenmaand.

Gepost door: peterus | 22 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Het enige waarom ik er wat tegen heb is dat ze me bijten. Sommige. Verder vind ik meestal dode exemplaren. Sloef speelt daar een pozeke kat en mu..spin mee en laat het opruimen voor mij. héhé

Gepost door: ms | 22 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Ik heb er zaterdagavond op een uur tijd drie opgemerkt, de ene al groter dan de andere....

Gepost door: Geert | 23 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.