29 augustus 2010

2de-hands = een allegaartje van mensen die je pad kruisen

Vanaf onze prille huwelijksjaren begon ik ermee om 1 à 2 keer per jaar op een rommelmarkt te gaan staan.  Op E-bay verkoop ik al jaren met enige regelmaat.  Via 2dehands.be is er ook heel wat van onze spullen aan een 2de leven begonnen.  We doen het helemaal niet voor het grote geld.  Verre van.  Commercieel talent bezit ik niet en ik ben veel te snel geneigd om ja te zeggen, als iemand begint af te bieden.  Het verzamelde geld gaat in een potje en toen we enkele jaren geleden onze bovenste verdieping verbouwden tot 2 gezellige tienerkamers, werd het geld gebruikt voor een knusse inrichting van hun ruimtes. Maar waar ik het vooral voor doe: het geeft een beetje een kick, je krijgt weer ruimte in huis én vooral ... je ontmoet een allegaartje van mensen die je pad kruisen.  En dat vind ik ongelooflijk boeiend.  Oké, het is een heel vluchtig contact, maar toch was iedereen die ik ondertussen mocht ontmoeten, een beetje uniek. Af en toe zal ik het op mijn blogje hebben over deze ontmoetingen, die me toch altijd zullen bijblijven.

 

De man met de klok

Mijn ouders vroegen me ooit een oude, defecte en beschadigde klok te verkopen.  Het was eigenlijk een schouwgarnituur dat ontzettend zwaar woog.  Aan weerszijden was de klok uitgebouwd met aan de uiteinden een bronzen vogeltje.  Aan één kant was de vogel afgebroken.  Ik had een duidelijke foto op eBay gezet en de klok gedetailleerd beschreven.  Er volgden enkele biedingen en toen de veiling afliep en de koper bekend was, ontving ik prompt een belletje nadat ik de gebruikelijke afhandelingsgegevens per mail had doorgegeven.  Het was een mr. uit het Brusselse die gebroken nederlands sprak, en hij wilde de klok graag onmiddellijk komen afhalen.  Geen probleem voor ons.  Ik gaf het volledige adres door en hij legde in.  Enige tijd later belde hij opnieuw want zijn GPS herkende onze straat niet in de opgegeven gemeente.  Bleek dat hij ipv Beerzel, Beersel had begrepen.  Het ene ligt bij Heist od Berg, terwijl het andere achter Brussel ligt.  Hij was direct de auto ingesprongen en naar Beersel gereden waar hij dan ter plaatse zijn GPS had ingesteld. Het misverstand sloeg hem niet uit z'n lood en binnen de kortste keren belde hij aan onze deurbel aan.  Hij bleek afkomstig uit de Oostbloklanden en zijn hobby was het aankopen en repareren van antieke klokken.  In de keuken dronk hij een kopje koffie mee en keuvelden we gezellig in het gebroken engels.  Tot mijn ventje met de klok binnenkwam en de bezoeker zijn aankoop in het oog kreeg.  Blij als een kind sprong hij recht en greep naar de klok. Loodzwaar was ze echter, en klein en fragiel als hij was, bezweek hij bijna onder het gewicht ervan.  Mijn man heeft hem dan geholpen de klok in zijn autokoffer te leggen.  Bijna teder legde de man stevige doeken rond de klok en het werd me meteen duidelijk dat ze een mooi nieuw leven tegemoet ging.

a 130.jpg

16:45 | Commentaren (4) | Tags: 2dehands |

Commentaren

Hoi Stefanie,

Wij doen dat wel s regelmatig, rommelmarkten afschuimen.
De laatste jaren lijkt garageverkoop hier in de regio wel een rage!
Straks zijn we nog in een buurdorp bij een 5-tal garageverkopers op bezoek geweest! We hebben toch weer enkele spullen op de kop kunnen tikken.
We hadden t er nog over, dat wij zo'n garageverkoop nooit zouen doen.
Ik ben s benieuwd of 'nooit', nooit 'ooit' wordt ... ;-)
groetjes,

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 29 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Ja die oude klokken van vroeger, die heb ik ook nog weten staan in ons ouderlijk huisje....Maar mijn ma was ook zo ene, als ze zeiden oooh ik zie dat zooo graag, dan zegde ze neem maar mee...Ik zei dan maar ma, wat doe jij toch, dan antwoorde zij mij altijd:" t'is een sukkelaar" annytje....En voila daar ging die marmeren klok!!!

Lieve grtjs. van anny en een fijne maandag verder

Gepost door: anny | 30 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Aha...da's toch die klok die ik laatst bij 'Tussen Kunst en Kitsch' zag...die Pool kreeg te horen dat het een zeer zeldzame klok was en dat ie het voor 250.000 euro aan waarde moest laten verzekeren..!!

Hahahaha schrok je nu even? hahahahaa! Beschadigde of gerepareerde stukken kunnen nooit meer zoveel waard zijn hoor, maar als ie nog helemaal gaaf geweest was...wie weet hè..! :-)))))))
Mijn broer kocht eens op een rommelmarkt voor 25 cent een vaasje...dat bleek een heel geliefd merk in Engeland en het is uiteindelijk voor honderden euro's die kant op gestuurd toen ie het te koop had gezet op internet!
Groetjesss!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

Mooi verhaal. Wij verkopen soms ook wel wat spulletje op internet en gebruiken het voor extraatjes. Mooi meegenomen. Ooit verkochten we een schilderij en de vrouw die het kocht bleek de weduwe van de schilder te zijn die alles na jaren zoeken weer opkocht bij de mensen. Dat was ook een leuke ontmoeting. :-) Goed idee voor een postje, thx! :-)

Gepost door: Nana | 30 augustus 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.