28 september 2010

Examen deel 2 - deze avond

Nergens stond gespecifieerd dat de IT-proef in versie 2007 zou zijn.  Ons huidig bedrijf heeft nog altijd versie 2003  en 2007 doet dit najaar geleidelijk aan zijn intrede.  Een informatica-sessie voor elke werknemer wordt dan ook voorzien.  Ik had al wel horen ronken over de aanzienlijke verschillen tussen beide versies.

En geheel onverwacht stond versie 2007 dus op de pc's deze avond.  Op mijn vraag en die van enkele andere sollicitanten of versie 2003 echt niet meer voorhanden was, werd door de ICT-er die het geheel in goede banen moest leiden, tamelijk nors en afwijzend gereageerd.  Stilstaan is achteruitgaan en als je iets niet weet kun je het wel opzoeken.  Neem me niet kwalijk.  Een 8-tal blz. boordevol opdrachten, zoals voetnota's, stijlen, afbeeldingen, kolommen, excel-tabellen met formules, access toepassingen, ... en dan ga je alles effe opzoeken tijdens de voorziene 2 uren?  Als je meer tijd nodig dacht te hebben, moest je het wel laten weten.  Een persoon morde dat het echt niet realistisch was om alles op te zoeken, het kostte zoveel meer tijd.  Een andere opperde dat ze er wel tot 22u zou zitten.

En ik ... die al wel een mooie brief geschreven had waarbij gegevens van het net moesten gehaald worden, verder uitgezocht had hoe het met de footer zat en ondertussen al ruim 45 min. bezig was, wierp een vluchtige blik op al hetgeen ik nog zou moeten uitzoeken, beseffende dat het me nog uuuren zou kosten en dit na een hele dag werken.  Een emotionele dag ook, waarbij we nog afscheid moesten nemen van ons konijntje.  Ik stond recht, nam mijn balpen en stak ze in mijn handtas.  Ik ging naar voren, excuseerde mij en zei dat versie 2007 binnenkort bij ons geïnstalleerd wordt en dat we nog info-sessies krijgen en dat ik nu totaal geen zin had om te wroeten en dingen uit te zoeken die ik toch nog niet wist te staan en dat ze mij mochten schrappen voor de vacature.  Het antwoord dat ik kreeg: het staat u vrij.  En weg was ik.

En zeg nu ... het was muisstil in het pc-lokaal bij mijn woorden.  En je moet er moed voor hebben.  En ik vroeg me af hoeveel mensen hetzelfde wilden doen maar het niet aandurfden.  En ook al heb ik mijn kans verkeken waardoor ik toch een tikkeltje baal, vind ik dat ik er héél goed aan gedaan heb.  Want datgene dat ze ons daar voorschotelden, was zelfs voor iemand die 2007 tot in de perfectie beheerst, heel moeilijk te verorberen op die korte tijdspanne.  En ze mogen hun job ... je weet wel waar steken !

21:44 | Commentaren (6) |

Commentaren

Wel dat vind ik nu eens dikke zever. Er is een hemelsbreed verschil tussen de twee. Ik zat ook nog altijd me 2003 maar op die van Slow zag ik wel de 2007. Die ga ik overslaan. Ik heb nu de 2010 en weet je wat ? Ik heb die nog niet eens bekeken. Ik doe het nog steeds op mijn oude pc met de 2003. Voordeel ? Slow kent de 2007 en ik moet dus niet opzoeken maar kan het gewoon vragen.

Een hettefretter zeker die examinator ?

Ik heb het nieuws over Scrumble ook gelezen. Eigenlijk is het toch hemeltergend dat daar verder niets mee gedaan wordt, want effectief als die zo nonchalant zijn, dan gebeurt dat nog.

Arme kleine, wie weet heeft hij de andere konijntjes niet willen redden.

Eigenlijk zou een mens moeten procederen, die mensen zonder plichtsbesef raken waar het hén pijn doet, maar doe dat eens en alleman zou staat zeggen dat het maar een konijntje was.

Een mens moet zijn beestjes op zijn eigen goed opsluiten voor hun veiligheid.

Dat is toch niet logisch ?

Gepost door: ms | 29 september 2010

Reageren op dit commentaar

die post over dat werk ,persoonlijk denk ik dat het muggenziften is,
dat is zeer de moeilijk en niet logisch die vragen,spijtig maar je krijgt nog wel eens een nieuwe kans,
ik heb een hond maar die loopt nooit los in de wijk of op de straat
dat kan niet vind ik ,en die baas van die honden moeten ze zijn dieren afnemen.............wens jullie veel kracht voor deze moeilijke dagen door de komen

Gepost door: sloeber | 29 september 2010

Reageren op dit commentaar

Groot gelijk !! Er is meer in 't leven dan zo'n dingen.

Gepost door: Geert | 30 september 2010

Reageren op dit commentaar

Goed gedaan! Dat is toch wel heel erg van de gekke om dat zo te doen...een hemelsbreed verschil vaak, die uitvoeringen en dan moet je dat tijdens een examen uit gaan zitten vogelen..? Pfff wat een onzin!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 30 september 2010

Reageren op dit commentaar

Ik heb vandaag nog aan je gedacht, wat een rotdag moet je gisteren gehad hebben. Als ik lees wat die ICT man als commentaar had, vraag ik me af hoe die reageert op zijn eigen mensen met vragen of problemen. Blijkbaar één van die echte !!
Goede moed voor jullie allemaal.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 30 september 2010

Reageren op dit commentaar

Er is wel een hemelsbreed verschil tussen 2003 en 2007.Ik ben zelf naar de avondschool geweest om dit verschil te overbruggen.(ben niet groot geworden met de pc hé en wat deskundige hulp doet wonderen). Ik zou zonder al die uitleg zeker niet aan zo'n examen kunnen deelnemen. Flink van je om je niet voor schut te laten zetten en het opstappen kan ik alleen maar bewonderen.

Gepost door: magda | 01 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.