02 november 2010

De loslopende honden (vervolg)

Ventje is daarstraks langs geweest bij de eigenaars van de honden.  Bleek dat het koppel in Duitsland zat en de herdershond hadden ze meegenomen.  Beide tieners waren alleen thuis.  Het meisje was lichtelijk verveeld toen mijn ventje vroeg of ze het echt normaal vonden dat hun herdershond in de buurt de huisdieren gaat doodbijten.  Uiteraard zijn het de ouders die verantwoordelijk zijn. En blijkbaar was ventje niet de eerste die er zijn beklag kwam doen. 

En deze avond ben ik langs het politiekantoor in Putte gegaan en heb hun verteld dat de hond ondertussen op grondgebied Heist de 10 kippetjes heeft doodgebeten en naar ik vermoedde, waren ze hiervan inderdaad niet op de hoogte gezien het een andere politiezone is.  Ik heb er kordaat, maar rustig en assertief mijn zeg gedaan en eerstdaags vereren ze de eigenaars van de honden opnieuw met een bezoek.  De politieagent stelde dat je nu eenmaal mensen hebt die hardleers zijn.  Hij vergeleek het een beetje met snelheidsovertreders. Ze worden geflitst, krijgen een boete, houden hun voet even van het gaspedaal, maar binnen de kortste keren hervallen ze in hun oude gewoontes.

Allemaal goed en wel, maar ik blijf het hier allemaal op de voet volgen en bijt me vast in dit dossier.

21:14 | Commentaren (8) | Tags: huisdieren |

Commentaren

Aha ! Je volgt dus de regel, de vijand met zijn eigen wapens verslaan. Kwestie van dat bijten dan hé. Je hebt groot gelijk en anderzijds gaat er ook heel veel tijd gaan inzitten. Mogelijk gaan ze dan toch wat doen als ze merken dat er achter gezeten wordt.

Succes gewenst !

Gepost door: ms | 03 november 2010

Reageren op dit commentaar

Je hebt goed gedaan stefanie om naar de politie te gaan....Dat zijn geen normale dingen nie meer hé!!!! veronderstel dat een kind wordt aangevallen door diene hond....wat dan!!!! Zullen ze mischien dan ingrijpen???Ik hoop dat het werkelijk aangepakt dat probleem......Ik wens je eeen fijne midweek toe....lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 03 november 2010

Reageren op dit commentaar

Wat lees ik hier allemaal(heb vorige berichtjes ook doorgelezen)! Huisdieren die worden doodgebeten, dit kan toch niet meer. Groot gelijk heb je, dat je naar de politie blijft gaan. Zo'n onverantwoord gedrag, en dat kan allemaal?, niet te geloven! Daar voel je je toch niet meer veilig. Hopelijk wordt er eindelijk eens iets aan gedaan.
grtjs

Gepost door: Vanessa | 03 november 2010

Reageren op dit commentaar

gelijk heb je want dit zijn dingen die niet mogen gebeuren.

Een dank-je-welletje omdat mijn gedichten je aanspreken

Groetjes

Gepost door: merel | 03 november 2010

Reageren op dit commentaar

groot gelijk Stefanie want dit kan echt niet

Gepost door: fotorantje | 03 november 2010

Reageren op dit commentaar

Groot gelijk! Ik zou net hetzefde doen hoor! Want dat kan écht niet door de beugel!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 04 november 2010

Reageren op dit commentaar

Hopelijk helpt het..vóór er nog meer slachtoffers gaan vallen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04 november 2010

Reageren op dit commentaar

En gelijk heb je !!
Ik ben een enorme hondenliefhebster, maar van zodra de veiligheid van anderen in gevaar komt, ook dieren, moet er opgetreden worden. Zo simpel is het.
Ik hoop dat die eigenaars hun verantwoordelijkheid oppakken !

Gepost door: Mamapippa | 04 november 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.