28 november 2010

Effe stil

14 dagen is het al geleden dat ik hier nog iets postte.  2 weken die in een soort van roes zijn voorbijgevlogen.  Op het werk was het een verschrikkelijk najaarsseizoen met als uitschieter de voorbije weken.  Amper opkijken, zelfs de lunch schoot er enkele keren bij in.  Of anders liep ik met de boterham in de hand van pc naar printer.  Helemaal niet gezond en dat ervaar ik nu heel goed, want ik ben uit balans.  Mijn maag geeft een branderig gevoel en vaak ben ik verkleumd tot op het bot en word ik er zelfs 's nachts van wakker, ondanks het feit dat ik warm ben toegedekt.  Te vaak in de zetel in slaap vallen, van zodra ik maar durf te gaan zitten.  Ik kom er enkele keren mee weg, maar op een bepaald moment krijg ik van mijn lichaam de rekening gepresenteerd en absorbeer ik het niet langer. 


Maar er is licht aan het eind van de tunnel.  Vanaf donderdag gaat het werk stilaan in dalende lijn en is het hectische seizoen op zijn terugkeer.  Oefff, nog enkele dagen doorbijten en dan kan ik eindelijk eens verlof opnemen.  Vanaf de 2de helft van september tot nu, sloeg ik er niet eens in om een halve dag verlof te nemen.  Zelfs niet in de herfstvakantie.  En laat het opnemen van zo af en toe een half dagje verlof, net datgene te zijn wat ik zo broodnodig heb.  Om effe op adem te komen, even te breken met de routine.  Om een gezonde geest in een gezond lichaam te houden, en vooral om als een enthousiaste en levenslustige persoon door het leven te stappen.


Want momenteel voel ik me eerder een zombie die amper tijd heeft om te leven.  En zelfs toen we daarstraks Gerty in Mechelen gingen afzetten aan het kindertheater, waar ze in het kader van een schoolactie een voorstelling met enkele klasgenoten moest bijwonen, en wij de tijd doodden met een tasje koffie (en iets anders Lachen), lukte het me niet om het pantser van me af te gooien.  Het zal even tijd vergen.  Maar we komen er wel.

Fotos.jpg

18:59 | Commentaren (14) |

Commentaren

ik zal voor jou blij zijn als je eindelijk eens een paar dagen rust kan inschakelen, want ik weet uit ervaring dat als het zo druk is je dat inderdaad niet van je kan afschudden tijdens het weekend.
even doorbijten zou ik zeggen, maar toch je gezondheid aandacht geven ook hé Stefanie

Gepost door: fotorantje | 28 november 2010

Reageren op dit commentaar

Dat is zo gekend maar het zou niet mogen maggen. Het is niet zo gezond voor een mens maar bazen profiteren een beetje van de goeie wil van de mensen, want het is toch leuker je werk af te krijgen dat het halfgebakken te laten liggen. En eigenlijk zou je dat moeten doen. Dat ze iemand bij aanwerven hé ! Zelfs een stalen kabel knapt als hij constant onder spanning staat.

We zien wel als je terug meer opduikt !

Gepost door: ms | 28 november 2010

Reageren op dit commentaar

Ah...dus toch niet weggedreven..maar wél overspoeld!
Tja..ik dacht wel al zoiets...het is niet goed geregeld daar bij jou op het werk...er zou er idealiter eentje bij moeten komen, maar ja...dat doen ze natuurlijk niet want dat is duur...ze hebben niet door dat werknemers die ziek worden van de druk óók heel veel geld kosten..!!
Ik zal blij zijn als jij eens dat broodnodige verlof kan nemen hoor!
Tot die tijd...hou je goed!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28 november 2010

Reageren op dit commentaar

Amai nog geen tijd om rustig te eten, wat heb jij het druk gehad sèg! Als je altijd zo druk bezig bent geweest, dan zal het wel raar zijn als je eventjes rust neemt. Dat gevoel van doordoen zit nog helemaal in je. Geniet maar volop van je verlof!
Fijne maandag,
grtjs

Gepost door: Vanessa | 29 november 2010

Reageren op dit commentaar

't Is overal hetzelfde ,te weinig personeel en die er zijn moeten dubbel werken. Ik kwam het ook tegen en toen ik stopte met werken zei de baas" zou je niet nog één jaartje blijven,want als jij weg gaat moet ik er drie in de plaats zetten". Ik viel bijna omver ,ik had me uit de naad gewerkt en heb maanden nodig gehad om op mijn positieven te komen. En effectief zijn er drie personen die nu mijn werk doen!!!
Gelukkig neemt de werkdrukte nu af ,zeg je,en zijn er vooruitzichtne om verlof te nemen. Geniet alvast van het vooruitzicht en probeer je toch zoveel als mogelijk te ontspannen.Stress is een lelijk beestje !!

Gepost door: magda | 29 november 2010

Reageren op dit commentaar

Hallo stefanie, amaai drukker kan nie meer zeker op da werk!!!!! Je verdient toch wel wat rust hoor en hopelijk krijg je die vlug gepresenteerd.....Zorg maar dat je nie helemaal wegzinkt...Ik wens je voor de rest van de dag nog veel moed toe...

Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 29 november 2010

Reageren op dit commentaar

Weer eens bijgelezen, betere tijden zijn op komst! Lieve bloggroetjes, poot van de Kelly.

Gepost door: Chris en Kelly | 29 november 2010

Reageren op dit commentaar

Meiske toch,

Af en toe een beetje van je afbijten kan soms wonderen doen.
Een ludieke aktie misschien ?
Staan alle collega's op hetzelfde standpunt ?
Hebben jullie wel tijd om er eens over te praten ?
Op de eerste dag van de herademperiode neem je de tijd om de gemiste pauzes in te halen en te genieten van "betaalde vrije tijd".
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 29 november 2010

Reageren op dit commentaar

Je hebt zo van die tijden dat je denkt dat de dagen te kort zijn. Maar niet vergeten de denken aan jezelf ... Het hectische op het werk, de tijd van het jaar, het eist z'n tol.
Laat het niet tever komen, en geniet binnenkort van je rust !

Gepost door: Mamapippa | 01 december 2010

Reageren op dit commentaar

Bazen zouden nu toch onderhand wel moeten weten dat mensen beter presteren als ze af en toe een dagje of een half dagje vrij krijgen?
Alé dan, nog effkes tanden bijten zou ik zeggen! Maar idd. het duurt dan ook véél langer om te kunnen ontstressen en genieten hé?!
Verzorg je maar!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 03 december 2010

Reageren op dit commentaar

Je moet af en toe wel een adempauze nemen, hé Stefanie!
Laat je niet leven ... ;-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 07 december 2010

Reageren op dit commentaar

Misschien brengt wat Kerstmuziek je wat in een andere ontspannende stemming? Ook dit jaar is er de Grote Kerstballen Blog Top 10 kan, stemmen kan via de link op mijn blog.

Zou je er niet eens even tussenuit knijpen, paar dagen buitenland ofzo... hoeft ook niet duur te zijn. Ardennen zijn ook rustgevend!!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 10 december 2010

Reageren op dit commentaar

Nog altijd stillekes hier ...
Alles OK, Stefanie?

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 17 december 2010

Reageren op dit commentaar

Ik kom even langs om jullie heel gezellige kerstdagen te wensen en het allerbeste voor 2011!
groetjes

Gepost door: Vanessa | 24 december 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.