05 maart 2011

Khaled Hosseini, 'Duizend schitterende zonnen' (2007)

Waar een dagje ziekenhuizen nog goed voor is.

Ben ik er eindelijk in geslaagd, terwijl Gerty door de nawerking van de narcose, van het ene in het andere hazenslaapje sukkelde, om het boek van Khaled Hosseini, 'Duizend schitterende zonnen', volledig uit te lezen.  Maanden geleden al begon ik aan het eerste hoofdstuk en het frustreerde me enorm dat ik het boek wegens tijdgebrek aan de kant moest laten liggen. 's avonds na mijn job en het huishouden, vervliegen de letters voor mijn ogen en dan heeft het geen enkele zin om verder te lezen.  Een goed boek, daar moet je voor open staan, daar moet je van genieten.  En terwijl ik mijn dochter nabij stond als ze het moeilijk had, heb ik mezelf in de verloren uren ondergedompeld in dit verhaal. 

1.gif

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.
Na het overweldigende succes van De vliegeraar verrast Khaled Hosseini zijn lezers opnieuw met een verpletterend verhaal.

18:36 | Commentaren (2) | Tags: leesvoer |

Commentaren

Ik vind dat boek vele beter nog dan De Vliegeraar !

Gepost door: Geert | 07 maart 2011

Reageren op dit commentaar

Ja..ik ken dat...voor mij zijn het vaak de vakanties dat ik eens echt kan lezen...en dan doe ik het ook graag!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08 maart 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.