06 maart 2011

Je bent zo oud als je jezelf voelt ... maar de jeugd ziet het duidelijk anders

Vorige week zit Gerty bij me in de wagen als we aan een kruispunt halt houden voor het rood licht.  Rechts op de hoek is een soort van 'lounge' café, lees: 'een gezellige en trendy bar', ondertussen een 2-tal jaar geopend en op regelmatige tijdstippen is het er 'vollen bak' zoals we in de volksmond zeggen.  Maw, het etablissement heeft goed te doen.  Hier wil ik toch nog eens iets gaan drinken, zeg ik overtuigend tegen Gerty.  Mama, dit is een jongerencafé, antwoordt ze wijselijk.  En dan, repliceer ik.  Je bent zo oud als je jezelf voelt.  Ik mag daar toch ook nog iets gaan drinken.  Nee, mama, dat zit daar vol met 20-ers en 30-ers, weet mijn snuggere dochter.  Hier aan de overkant, da's eerder iets voor jou.  En ze wijst op de andere hoek, waar een heel oud boerencafé'tje gevestigd is, dat nog maar enkele openingsuren (-dagen) per week heeft, gezien de uitbaters ondertussen al een flink gezegende leeftijd bereikt hebben.  Dat is tenminste wat mijn ouders me eens zeiden.  En inderdaad, het zit er meestal vol met de 3de leeftijd. 


Slik!  Poeh!  Vermoedelijk is er het pakken gezelliger dan in dat lounge gedoe waar je waarschijnlijk door de luidruchtige muziek amper een woord tegen mekaar kunt zeggen.  En dat trekt me heel wat meer aan.  En feitelijk komt het er dus op neer dat mijn dochter gelijk heeft.

19:23 | Commentaren (4) |

Commentaren

Het verschil is gewoon, dat de jongeren denken het te weten, maar dat wij al weten wat zij nog niet weten.

;-)

Gepost door: ms | 06 maart 2011

Reageren op dit commentaar

Misschien zit de waarheid in het midden..het ene te jong en het andere te oud..mischien liever een leuke tearoom opzoeken om lekker te hightea-en..?! En dan wil ik wel mee! hahahahahhaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08 maart 2011

Reageren op dit commentaar

Ik zou kiezen voor de gulden middenweg, Stefanie. Voor elke leeftijd is er toch wel iets gezelligs te vinden zeker?!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 08 maart 2011

Reageren op dit commentaar

als het maar gezellig is Stefanie, oud of jong doet er niet toe

Gepost door: fotorantje | 10 maart 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.