13 maart 2011

Yves - Christian - Gloria - Anaïs - Nina: here we come again !

Lang voor de meisjes er waren, ikzelf nog fris en dartel en soms ietwat egocentrisch doorheen het leven zweefde (voor een stukje eigen aan de jeugdheid), zweerde ik bij bepaalde (dure) parfums.  Alsof mijn persoonlijk & professioneel geluk afhing van een sierlijk gewelfd flesje met een kostbare inhoud.  Met het verstrijken van de jaren, vond ik het gewoonweg belachelijk om zoveel geld uit te geven aan een parfum.  Snel een deo van de meisjes gebruiken of een sprayen met een flesje dat ze cadeau kregen bij een verjaardagsfeestje, het was me allemaal eender.  's Ochtends een frisse douche nemen staat op het voorplan en met of zonder kunstmatig geurtje het huis verlaten, ik lig er al lang niet meer van wakker.  Het moet vooruit gaan in het leven.  Geen tijd voor deze dure grappen.
Bovendien zijn de jaren dat je in een parfumerie vrij kunt experimenteren met parfums, al lang voorbij.  Je zet nog maar een voet binnen en daar komt een behendige verkoopster reeds op je af.  Ik hou er niet zo van.  Het maakt dat ik me in een hoek gedwongen voel om toch iets te kopen, waarvan het nog maar de vraag is of het wel echt bij me past.
  

Tot de jongste dochter en ik gisteren in de Inno in Leuven binnenstapten en er plots voor een muur van bekende parfums stonden, met kleine staalkaartjes.  Je kon er zelf testen welk geurtje je het meest beviel.  Plots voelde ik me opnieuw een jaar of 25 toen ik al die betoverende flesjes voor me zag.  Fieke, dit ruikt lekker en ik liet haar snuffelen aan de fles Opium van Yves Saint Laurent.  Eén van mijn vroegere collega's vond het heerlijk als ik voorbij zijn bureau flanneerde met 'n wolkje Opium rond mij. Of het flesje van Gloria Vanderbilt met de sierlijke zwaan erop.  Of wat vind je van het bloemige flesje AnaïsAnaïs van Cacharel, de geur die prompt m'n winterblues verdreef. Het gifgroene flesje Poison van Christian Dior. Het was pure zaligheid om dit uit mijn handtas tevoorschijn te toveren. Of ruik hier eens aan: Paris van Yves Saint Laurent.  De geur waarmee ik jaren rondliep.  Mijn 2de huid!  Geen ochtend ging ik buiten zonder een vleugje ervan achter mijn oren.  En plots kreeg ik het benauwd en vroeg ik me af hoe ik de voorbije jaren ben doorgekomen. Wanneer liep het mis?  Wanneer verloor ik mijn interesse in dit summum van vrouwelijkheid?  Dé geur die je op het lijf geschreven was, die maakte dat je je goed in je vel voelde, die zorgde dat een zelfzeker aura je voortdurend omringde.

 


Of was het allemaal pure inbeelding?  En moet ik me niet zo aanstellen. Fieke, in elk geval, bekeek het allemaal vrij meewarig.  En ze haalde stuk voor stuk haar neus op voor de verleidelijke geuren die ik haar aanreikte.  Bah mama, dit ruikt verschrikkelijk.  En dit!  Hoe kun je dit nu lekker vinden?  Heb je zoiets gebruikt???  In een mum van tijd stond ik opnieuw met beide benen in 2011 en vervolgde met haar mijn weg doorheen de winkelstraten.  Maar toch ... nam ik me stilletjes voor ... toch neem ik binnenkort enkele uurtjes vrij en ga terug op zoek naar dat tikkeltje vrouwelijkheid.

1.jpg

20:42 | Commentaren (6) | Tags: parfum |

Commentaren

Och kom...je ontleent je vrouwelijkheid toch niet aan een kunstmatig luchtje? Nope...niks voor mij hoor...ik krijg algauw hoofdpijn van parfums..geef mij inderdaad maar een douche en een frisse deo and that's it! :-)
(maar goed voor de parfummakers dat mensen zo kunnen verschillen hè hahaha!)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13 maart 2011

Reageren op dit commentaar

Hallo Christiane

Mmmmmm, ik ruik graag parfume!
Als ik ergens naar toe ga spuit ik steeds een beetje parfum!
Echte parfum is niet goedkoop he als je goeie wilt?
En groot gelijk dat je terug achter een reukje gaat!
Zou het ook doen!

KAN OP MIJN BLOG NIETS PLAATSEN VOOR HET MOMENT..
ER GAAT IETS FOUT MAAR WAT WEET IK NIET.

lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 14 maart 2011

Reageren op dit commentaar

verbetering!!

Jij heet Stefanie zeker ipv Christian!!
Sorry!!

Gepost door: annemarieke | 14 maart 2011

hahahaha gek want ik had niet lang geleden hetzelfde: stond in de parfumwinkel en ik rook aan AnaisAnais (mijn geurtje van toen ik 18 was) en ik voelde me weer zo terug in de tijd gaan. Liet het rieken aan mijn dochter (nu bijna 20) en die vond het vreemd genoeg OOK een lekker geurtje, hahahahaha, maar toch kocht ze het niet (ze zweert bij Tommy Girl) :D:D

Gepost door: Blah | 14 maart 2011

Reageren op dit commentaar

het tienergeurtje is vervangen hier
ik ga nu voor trouble, haha

Gepost door: fotorantje | 14 maart 2011

Reageren op dit commentaar

We zullen maar uitkijken dan zeker fotorantje? hahahahaha!

Gepost door: mizzD | 14 maart 2011

De commentaren zijn gesloten.