15 maart 2011

The King's Speech

Het is een fantastische film en de Oscar's die hij kreeg, meer dan waard !   Colin Firth zet me daar een gewoonweg sublieme vertolking neer.  Een rasacteur pur sang!  Man, man, wat een acteur en wat een man Knipogen.  Trouwens, de acteerprestaties van de andere hoofdrolspelers zijn evenwaardig.

2.jpg1.jpg

 

Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt Bertie (Colin Firth), die al zijn hele leven een ernstig stotterprobleem heeft, gekroond tot Koning George VI van Engeland. Zijn land staat op dat moment aan de vooravond van een oorlog, en het volk vraagt wanhopig om een leider in deze bange tijden. Zijn vrouw Elizabeth (Helena Bonham Carter) besluit contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue (Geoffrey Rush) om George te helpen zijn spraak te verbeteren. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel's onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de Koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat er een hechte vriendschap tussen George en Lionel.

Winnaar van 4 Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur (Colin Firth) en Beste Regisseur

20:19 | Commentaren (3) | Tags: film |

Commentaren

Ik heb al veel lof gehoord over deze film, maar ik denk niet dat ik zal gaan kijken. Ik ben altijd een beetje bang voor die waargebeurde verhalen.

;-)

Gepost door: ms | 16 maart 2011

Reageren op dit commentaar

Die film wil ik beslist zien en dan niet enkel voor het verhaal- wat best mooi zal zijn. Ik heb al veel films met Colin Firth gezien ,een favoriet van mij,hihi!

Gepost door: magda | 16 maart 2011

Reageren op dit commentaar

Ik ben niet zo'n bioscoopganger,ik wacht wel tot die film ooit op tv komt...dan zal ik hem graag zien ! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16 maart 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.