27 maart 2011

Filmpkes kijken

Neen, niet met dit mooie weer hoor, maar toen ventje in het gips lag, leende een collega van mij enkele DVD's uit zodat hij de tijd wat aangenamer kon overbruggen.  En keek hij ?   Bijlange niet en destijds gaf hij er geen specifieke reden voor op, maar nu dat alles achter de rug is, kwam hij er eindelijk mee over de brug.  En blijkt dat de pijn de eerste weken zo allesoverheersend was, dat hij geen zin had ... in niks.  Tja, sommige mannen zijn flauw als ze ziek zijn en klagen en steunen en willen vertroeteld worden.  Maar de mijne is een harde en zwijgt!  Wil er niemand mee lastig vallen.  Maar dat maakt ook dat ik een glazen bol moet hebben om te weten wat er in hem omgaat.  En die heb ik helaas niet.  En maakt het ook niet altijd makkelijk om met hem te leven hoor.

En dus heb ikzelf gretig gebruik gemaakt van de uitgeleende DVD's.


Born on the Fourth of July
met Tom Cruise

1.jpg


In dit met Oscars bekroonde meesterwerk van Oliver Stone, vertolkt Tom Cruise op onvergetelijke wijze de rol van Vietnamveteraan Ron Kovic. Deze veelgeprezen film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en toont hoe de jonge Kovic evolueerde van een enthousiaste tiener, die vrijwillig dienst nam in de Vietnamoorlog, tot een verbitterde en verlamde veteraan. Kovic hield met hart en ziel van zijn land, maar keerde terug naar een plaats die in niets meer leek op de plek die hij achterliet. Vervolgens moest hij een zware strijd leveren voordat hij zich kon ontpoppen tot de moedige spreekbuis van de gedesillusioneerden.


Ik kan het niet beter omschrijven dan met de woorden die ik ergens op het internet vond:
De film is doordrongen van een intentse triestheid. Een gevoel van verlies. Verloren onschuld, verloren levens. Born On The Fourth Of July’ is een belangrijke, waanzinnig knap gemaakte, en bovenal oprechte film.
En hopelijk leren we er een les uit...
 
 
 
 
Van veel vrolijker aard en makkelijker te verteren én bovendien een goed gevoel nalatend, was de onderstaande film.

Julie en Julia met Meryl Streep 

2.jpg

De film Julie & Julia is ook gebaseerd op twee ware verhalen en verstrengelt het leven van twee vrouwen die, alhoewel gescheiden door tijd en plaats, allebei hopeloos zijn... tot ze ontdekken dat met de juiste combinatie van passie, durf en boter alles mogelijk wordt.

Julie Powell is haar baantje als secretaresse meer dan moe en zoekt een beetje afleiding in haar leven. Wanneer ze bij haar moeder een kookboek van Julia Child, een bekende kokkin met een passie voor de Franse keuken, terugvindt, besluit ze alle 524 de gerechten klaar te maken binnen het jaar. Ze houdt een blog bij en krijgt een schare trouwe fans die haar keukencapriolen met argusogen volgen...
 
Kijken maar !

20:13 | Commentaren (1) | Tags: film |

Commentaren

In elk geval heb je twee mooie films kunnen bekijken. Ah Stefanie ik heb ook zo'n man en ik heb ook geen glazen bol. Het is niet altijd gemakkelijk om hun hersenkronkels te volgen en nog minder om mee samen te leven. Maar ze kunnen toch zo lief zijn .....

Gepost door: magda | 27 maart 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.