30 mei 2011

Soms heb je er gewoon genoeg van een 'braveke' te zijn

Ongetwijfeld ken je ook onderstaande situaties:

- je bent op kantoor en moet een doos dichttapen met die brede bruine tape.  Je neemt de tapehouder en merkt dat de rol volledig leeg is.  Grrr, zoals steeds ben jij het die een nieuwe rol op de houder bevestigt.  Het is soms een beetje wringen, maar je doet het want er komen nog mensen na jou.

- je bent op kantoor en gaat naar het toilet.  Je reikt met je hand naar het wc-papier om dan te constateren dat iemand het laatste velletje heeft gebruikt, maar niet de moeite nam om een nieuwe rol te bevestigen en het gebruikte lege rolletje in het afvalemmertje te deponeren (voor diegene die misschien denkt dat het de laatste rol was - verkeerd gedacht, er zijn steeds rollen in overvloed)

De deze neemt dan braaf een nieuwe rol en hangt/deponeert alles netjes op de juiste plaats én zelfs als ik het laatste velletje gebruik, dan nog denk ik aan diegene die na mij komt en voer bovenstaande handelingen uit.  Respect voor de medemens noem je zoiets.  O N T E L B A R E   keren heb ik het al gedaan de voorbije 20 jaar sinds ik in dat bedrijf werk.

En er is nog erger !  Vorige week ga ik naar het toilet om dan te merken dat de vorige bezoeker zelfs de moeite niet nam om haar kleine boodschap met restanten van de menstruatie door te trekken.  Hallo zeg!  Er werken hier een kleine 40 dames, stuk voor stuk piekfijn uitgedost. Thuis spoel je toch ook even door, of niet soms?

Maar vandaag ... neem me niet kwalijk ... had ik er schoon genoeg van!  Kom ik in het toilet en net voor de pot ligt een al flink afgerolde wc-rol op de grond.  Ik geef me dat ding daar een flinke schop zodat het tegen de achtermuur vloog ... en man ... dat deed ontzettend veel deugd.

20:07 | Commentaren (6) | Tags: grrr |

Commentaren

Ewel stefanie dat laatste kan ik echt geloven,zou het uit colère en frustratie ook doen!

Gepost door: magda | 30 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Als mensen niet thuis zijn, gelden andere gedragsregels volgens mij...'hoe maak ik hier de boel zo goor mogelijk en maak me dan het snelst uit te voeten?' Hoevaak ik niet op campings ook wc's heb doorgetrokken...verder niks mee aan de hand, niet verstopt of kapot en tóch laten de mensen dan hun boodschappen, groot of klein, gewoon liggen...YUCK! Als ze er al niet...ja, weet ik veel wat mee gedaan hebben, want hoe die potten er soms uitzien is niet normaal...echt, ik weet niet wat dat voor mensen zijn die die wc's zó achter durven laten hoor! Die laatste potten..die laat ik aan het schoonmaakteam over...maar simpel doortrekken, dat doe ik zeker wel...dat kan me niet schelen..en er zijn altijd al maar zo weinig wc's, dus daar doe ik dan niet moeilijk over. Maar ik vraag me ook altijd wel af, waarom ík altijd diegene moet zijn die dat dan doe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 31 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Herkenbare situaties :-) Soms wou ik dat ik eens zag wie er uit een vies achtergelaten toilet kwam. Heb het spijtig genoeg nooit geweten. Niet te geloven hoe 'vuil' vrouwen kunnen zijn. Naar het schijnt kwam dat in de mannentoiletten niet voor. Wel eens lege wc-rolletjes maar nooit vuile wc-potten. Tja, elders mag meer dan thuis zeker?

Gepost door: bea | 31 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Dag Stefanie,

Ik zou het er ook van krijgen dat de wc rol juist op is dat de keukenrol weer juist leeg is en ga zo maar door maar wie zet er altijd andere op , ik!!!!
Geen één die er eens aan denkt van: o, achter mij hebben ze dat ook nodig!!!! grrr
We mogen er niet boos om worden he maar in ons binnenste gloei ik toch dikwijls!

Wens je een gezellig binnen dagje vandaag!
liefs annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 31 mei 2011

Reageren op dit commentaar

Heel erg herkenbaar. Het gebeurt blijkbaar alleen in de "damestoiletten" ondanks de diverse waarschuwingen, die op verschillende plaatsen tegen de deur werden geplakt.(met of zonder grappige afbeeldingen om het ook aan domme collega's duidelijk te maken)
Maak er een leuk lang weekend van. Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 31 mei 2011

Reageren op dit commentaar

oooh, daar kon ik me ook zo aan ergeren
zo'n kleine moeite om een nieuwe rol op te steken

Gepost door: fotorantje | 31 mei 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.