31 mei 2011

Hoe hoger het diploma - hoe groter het totaal gebrek aan gezond verstand ?

In ons dorpje staat een appartementencomplex, waarbij elke woongelegenheid voorzien is van een ruim terras aan de achterzijde.  Het viel me al op dat er in de buurt van het gebouw nogal veel auto's geparkeerd staan waarbij het voor vrachtwagens soms moeilijk rijden is, in het ernaast gelegen smalle straatje.  Nochtans is er een ondergrondse parkeergarage (verplicht tegenwoordig).  Wat blijkt?  In die parkeergarage lukt het nog net voor een klein wagentje om mits 3 à 4 keer te manoeuvreren, te stationeren.  Hiervoor werd zelfs een hap uit de ondergrondse zuil gehaald.  Meer kon niet, want het is een steunpaal.  Tuurlijk laten de bewoners hun wagen bovengronds staan.  Hoe zou je zelf zijn? De toiletten hebben een dubbele aansluiting, dus ook op het regenwater.  Bij regen loopt het water van de terrassen netjes in de regenput.  Maar wat als iemand op het idee komt om haar/zijn terras grondig te reinigen met water en zeep?  Dan begint de fontein die in het gemeenschappelijk tuintje staat en ook op de regenput is aangesloten, plots te schuimen.  Een andere bewoner was het beu dat de hondenharen van de 2 hondjes van een medebuur die van het terras in de afvoer waaiden (geborsteld worden?) in zijn wc pot opdaagden en heeft de spoeling dus al lang omgeswitcht.  Wat eveneens geldt voor een andere bewoner die het kotsbeu werd dat het regenwater er altijd vies uitzag. 


Gelukkig hebben deze wc's 2 aansluitingen.  Mijn collega haar wc werkt uitsluitend op het water uit de regenput.  Die staat dit voorjaar al voor de 2de keer kurkdroog.  Gesleur dus met pomp en waterslang om water van de waterleiding in de regenput te krijgen.


Ons dorpje is nog een handelszaak met bijhorende appartementen rijk.  Naast de winkel heb je een doorgang naar de achtergelegen garages.  Alleen ... is de doorgang te smal voor een auto.  Misschien kan er nog net een Ligier'ke doorheen wurmen.  De garageboxen staan er dus voor niks.  Dit complex staat bij mijn weten nog steeds te huur.


Of wat dacht je van een rond punt waarbij de draaicirkel door geen enkele vrachtwagen kan genomen worden en waarbij er dus al heel snel aanpassingen gedaan werden.


Ik heb maar een A2'tje en zou het doorheen de jaren durven gelijkstellen met een A1.  Wat ik wel altijd gehad heb, is een dosis gezond verstand en praktisch leren denken.  Iedereen maakt fouten, ik ben de eerste om dat toe te geven.  Maar als je ingenieur, architect, bouwaannemer bent, dan begrijp ik toch niet hoe je dergelijke miskleunen kunt realiseren.  Hier spreken we al niet meer over schoonheidsfoutjes.

 

18:45 | Commentaren (2) | Tags: scherpe pen |

Commentaren

serieuze schoonheidsfoutjes
een doorgang naar garages die te klein is voor een auto, dat is wel het toppunt

Gepost door: fotorantje | 31 mei 2011

Reageren op dit commentaar

och maar hier weet ik een nieuw wijkje waar ze prachtige huizen bouwden mèt garage,maar geen enkele auto kan erin:te smal en een garagepoort die te laag is!!! Dus klungelen doen ze blijkbaar overal!

Gepost door: magda | 05 juni 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.