16 juli 2011

Een beetje van adel

Ja, ja, gisteren voelde ik me passé, maar vandaag voelde ik me een beetje van adel hi hi.


In Schriek, een deelgemeente van Putte loopt dit weekend een tentoonstelling rond de adellijke familie Van der Stegen de Schrieck die ooit een heus kasteeltje bewoonden in dit lieflijke kleine dorpje.  Helaas werd het in 1946 met de grond gelijk gemaakt.  De 2 boerderijen errond en de kasteelgracht werden dan weer wel bewaard.  Van de prachtige lusttuin blijft ook niks meer over.

2.jpg

Alles over het verleden van deze adellijke familie vond ik terug op de website van Tom Stroobants.  Een titanenjob heeft hij verricht.   Hij heeft deze 'een beetje vergeten familie' opnieuw op de kaart van Schriek gezet.


Je kon vandaag ook een ritje met de koets maken en in een grote cirkel rond het vroegere domein rijden.  Ik had gehoopt toch nog iets te ontdekken dat herinnert aan het prachtige gebouw.  Maar helaas, het Kasteel, het oude dorpsweggetje, de vroegere tramsporen: alles weggevaagd.  


Maar toen ik in de oude koets stapte, voelde ik me hééél eventjes een adellijke dame.  

DSCF5250.jpg

 

 

DSCF5249.jpg

Prachtige warme stoffen bekleding, niet ?  Wat een genot moet het vroeger geweest zijn om comfortabel gezeten, te genieten van het uitzicht, terwijl de paarden zachtjes verder liepen.

 

DSCF5251.jpg

Een glimp op één van de boerderijen.

16:52 | Commentaren (1) | Tags: uit-schriek |

Commentaren

Een vroegere blogster, Dolinneke van de fortjes, woont ook in Schriek...wat leuk dat ik er nu eens een glimps van zie! :-)
Zonde dat alles platgegooid is zeg...misschien werd het onderhoud te duur..dat hor je vaker hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16 juli 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.