06 augustus 2011

Fietsen

Ter gelegenheid van de kermis in mijn ouders dorpje, richtte de KWB een mooie fietstocht in.  20, 40 of 60 Km, volgens een vooraf uitgestippeld parcours, maar vrij af te leggen.  We opteerden voor de 40 km maar de afstand heen/terug erbij geteld, komen we toch al makkelijk aan een totaal van een 50-tal km.  De poep doet pijn nu en de spieren worden stijf en een flink gedeelte van de rit werd ik achtervolgd door hevige 'vapeurs' (meestal enkel 's nachts, maar deze keer vergaten ze dat het ochtend was :-))  .  Maar het was absoluut de moeite, steeds rustige wegen, mooie vergezichten, een ideale temperatuur en dan nemen we de pijn en de ongemakken er graag bij.

Chantal1.jpg

 

 

 

Chantal.jpg

Dit is het huis waar ooit mijn 'moemoe' woonde, mijn vaders moeder.  Het raam beneden, helemaal rechts was vroeger de deur van de stal. Bij goed weer zette ze haar stoel vooraan de deur en zo herinner ik vele bezoekjes.  Zij op de stoel met haar onafscheidelijke schort en sjaaltje op het hoofd.  De vele zwaluwnestjes in de stal, de wilde poezen die buiten op voorzichtige afstand van ons bleven, de immense treurwilg waar ik me als kind onder verschool, de toen al vervallen garage, die mijn jongste nonkel die even oud is als ik en mezelf, inspireerde tot het zoeken van schatten, ...  Ze is al enkele jaren overleden, het huis is verkocht, maar het blijft vreemd te weten dat we er niks meer te zoeken hebben.  Misschien is het omdat dit het eerste huis is binnen de familie dat verkocht werd.  Het ligt helemaal ten einde van een doodlopende straat, dus het is niet dat je er eens stiekem kunt voorbijrijden.  Maar er loopt wel een oude spoorwegbedding naast, omgevormd tot een prachtig fietspad en gezien we er nu passeerden, kon ik de kans echt niet aan mij laten voorbijgaan om wat foto's te nemen.  Het toeval wilde dat mijn vader dezelfde fietstocht aflegde.  Ongetwijfeld zal dit bij hem ook heel wat herinneringen doen opborrelen hebben. 

17:47 | Commentaren (7) | Tags: familie, fietsen |

Commentaren

dat doet toch wat hé als je zo de vroegere woning van je grootouders ziet, dan komen zoveel herinneringen boven

vapeurkes dat begint hier ook serieus door te komen
bestaat er zoiets als de voormenopauze? :-)

Gepost door: fotorantje | 06 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Vapeurs dat had ik vandaag, zo benauwend warm was het buiten en toch was het een grijze dag met nu en dan een hevige vlaag.
Ik zag de foto's over jullie reis naar Spanje, prachtige omgeving!
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 06 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Hey Stefanie,
Die week dat jullie in Spanje zaten was het idd nier echr Spanjeweer, de tweefe week wel. We zitten nu halfweg onze tetugreis en al in de regen :( We zijn in lloret geweest om eens de sfeer op te snuiven. Het vuurwerk in Blanes viel letterlik in de regen!! We zijn uit armoe om 17 u al naar huis modten terug keren na een heuse wolkbreuk, de rotonde sond in 1-2-3 vol met watzr, tot halfhoog in de auto's! De vorige 2 jaren zijn we wel elke keer kunnen gaan. Barcolona is niet zo druk hoor, ik vind lloret dan drukker. Ik zie dat je in bésalu bent geweest, wij ook ;) ook prachtige watervallen gezien on het vulkanisch gebied ;) Morgen terug thuis en begin volgende week ga ik de blog updaten. tot later

Gepost door: patsy | 06 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Ik kan het best begrijpen dat het zicht van het huis waar je als kind in en uit gelopen hebt je iets doet en het vele herinneringen oproept.
Allé die fietstocht zul je niet vlug vergeten,hahaha! Heb ik chance dat ik bijna geen last heb gehad van vapeurs.

Gepost door: magda | 06 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Wel leuk dat je ons laat meegenieten van jouw fietstocht met geweldige foto's :)

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 07 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Dag Stefanie!


Je word daar naar toe getrokken, dat is normaal he!
Het zijn de herinneringen die een mens doen dromen van wat vroeger was!
Ik denk dat je die fietstocht niet vlug zal vergeten!!!! niet?

Wens je ook een hele fijne zondag toe, hier schijnt de zon op het ogenblik! oef!

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 07 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Wat mooi Stefanie. Het heeft iets om voorbij een stukje van je verleden te fietsen of te wandelen. Ergens was je thuis en nu niet meer !!
Ik heb het er ook moeilijk mee, zeker als je midden op de weg van was en niet meer staat.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 07 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.