21 augustus 2011

Vergeten foto's ? Uitgewist bestaan ?

Bij een overlijden van een familielid, kun je de ganse inboedel laten ophalen door kringloopwinkels of overlaten aan opkopers. Dat moet iedereen uiteindelijk voor zichzelf uitmaken. Wat ik echter niet begrijp is dat je in deze winkels of rommelmarkten (daarjuist nog meegemaakt) oude fotokaders kunt op de kop tikken met de foto van het destijds net gehuwde echtpaar er nog in. 

Haal dat er dan toch even uit alvorens alle spullen van de hand te doen, denk ik dan.  En leg de foto apart in een doos met spulletjes voor jezelf.  Zoveel plaats neemt een foto toch niet in.  Of desnoods, als je hem niet wilt ... verscheur hem.   Maar je legt hem toch zeker niet te grabbel in een winkel waar iedereen achteloos langs de foto heenloopt.  Het lijkt zoo respectloos voor de vroegere betrokken personen.   En zelf zou je het toch ook niet fijn vinden om je bestaansherinnering gedegradeerd te weten tot een stoffige legplank in een kringloopwinkel?

1.jpg

Of ben ik nu de enige die hier zo aan til?

20:30 | Commentaren (7) |

Commentaren

Aaaaah nee hoor, je bent niet de enige die er zo over denkt: ik ook. Mag er niet aan denken dat ik daar in een kringloopwinkel lig te grijnzen naar passerende mensen. Vreemd toch dat mensen die foto's niet eerst uithalen, tjonge toch, echt wel respectloos.

Gepost door: bea | 21 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Weet je, ik denk niet dat het zo gaat. Ik denk gewoon dat ze die opkoper alles laten leeghalen en dat die er niet naar omkijkt wat er in die kader zit.

En ik vind het ook waardeloos dat je na een gans leven zorgen en doen maar bij de rommel belandt.

In andere culturen hebben ze respect voor hun ouderen en voor hun doden.

Gepost door: ms | 21 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Ik vind het ongehoord dat zoiets gebeurt.Het kan best zijn dat een opkoper alles van de zolder heeft leeggehaad ,maar kan hij dan ook niet dat beetje respect opbrengen en het kader leegmaken?
Natuurlijk is het nog respectlozer van de nabestaanden om eerst niet eens te bekijken wat er allemaal met de opkoper meekan.Is onze maatschappij zo onverschillig geworden tenonverstaan van zijn familie?

Gepost door: magda | 22 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Ik zou de foto's van familie nooit meegeven. Mensen die dat doen hebben inderdaad geen respect.

Gepost door: Marja | 22 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Misschien wáren er geen nabestaanden? Voor de opkoper zal het niet uitmaken denk ik hè. En bovendien zijn er altijd mensen die dat soort dingen sparen...dus die kopen eerder dat lijstje mét de foto dan zonder..en dáár gaat het de opkoper om...dat ie de spullen weer verkoopt!
Nu wil ik met deze reaktie echt niet zeggen dat ik het niet onrespectvol vind...ik vind het ook niks als ik op rommelmarkten die mooie oude familieportretten te koop zie en het zal míj nooit gebeuren, dat weet ik wel zeker..mijn familie is veel te gek op foto's, die gaan nevernooit met een opkoper mee..maar niet iedereen is hetzelfde blijkbaar.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Nee, je bent niet de enige om dit ongepast te vinden, vandaar dat het uitspitten van mama's huis ook zoveel tijd in beslag neemt. Sommige mensen, zoals mijn schoonouders, hebben een dusdanige hoeveelheid kaders met foto's dat je wel verplicht bent om hulp te vragen bij het uitzoeken van de foto's die je zelf wil houden. Het blijven moeilijke beslissingen.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 22 augustus 2011

Reageren op dit commentaar

Ja, daar heb ik me ook al dikwijls over verwonderd!

Gepost door: Nana | 07 september 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.