09 oktober 2011

Annie M.G. Schmidt

Floddertje en haar hondje Smeerkees.

5.jpg


Pluk van de Petteflet

5.jpg

Beide boekjes heb ik ontzettend vééél keer uit de kast gehaald om voor te lezen toen de meisjes klein waren.
Ze waren verzot op de leuke verhalen van Annie M.G. Schmidt met de schattige tekeningen van Fiep Westendorp.  Zou de ene zonder de andere evenveel succes gehad hebben?  Ik betwijfel het.  Het was toch echt het perfecte duo en beide boeken zullen altijd hun plaatsje in de boekenkast behouden.  En kunnen ze hopelijk nog gebruikt worden voor het nageslacht :-)


En wat vreemd, onderstaande 2 boekjes, ook van Annie M.G. Schmidt, en bedoeld voor de lezertjes vanaf 6 jaar haalde ik ooit in huis maar werden door de meisjes nog niet eens aangeraakt.  Hoe graag ik ook voorlas en hoeveel boeken ikzelf ter hand neem, de leesmicrobe werd door geen van mijn meiden overgeërfd.  Wat jammer toch.


En een beetje ziekjes als ik ben vandaag en niet in staat tot het lezen van zware kost, heb ik beide boekjes deze voormiddag uitgelezen.  Enne ... ik heb er nog van genoten ook.

1.gifJuffrouw Minoes was vroeger een poes. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. En ook al is ze nu gewoon een meisje, tot zingt ze af en toe nog de Mauw-mauw-song en spreekt ze nog prima kats. Dat laatste komt haar baas Tibbe, die in de krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten. Dat geeft weliswaar grote moeilijkheden, maar dankzij Minoes en haar vele kattenvrienden loopt alles goed af.

 

 

 

leesvoer

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein maakt als hijzelf is, is dat het begin van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer "normaal" worden?

17:02 | Commentaren (4) | Tags: leesvoer |

Commentaren

Veel beterschap als je ziek bent, Stefanie.

Gepost door: Ri@ | 09 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Dan mogen we elkaars handje schudden,ik voelde me vandaag ook niet zo tiptop!!
Ik heb hier ook een hele rij boekjes staan van Annie Schmidt. En voorlezen heb ik eindeloos gedaan uit die boeken,zelfs als de kinderen al zelf konden lezen.Ze vonden het leuker als mama/oma voorlas.En owee, als ik de zinnetjes niet precies las zoals het gedrukt stond.Eerlijk ik zou ze voormezelf ook nog graag lezen.

Gepost door: magda | 09 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Ach..het is gewoon weer om ziek te worden hè..eerst zo warm en dan zo nat..je weet niet meer wat je aan moet trekken op een gegeven moment! Ik dacht vannacht ook even dat ik ziek ging worden hoor..koude rillingen en warm tegelijk..maar dat zal toch de leeftijd geweest zijn hahahahaaaa!
Annie M.G. is wat veelzijdiger dan alleen haar kinderboeken, maar ja...ik hou er ook enorm van...vooral ook door die tekeningen van Fiep..vooral de zwartwitte van de Jip en Jannekeboekjes zijn pure kunst vind ik.
Minoes, daar is een film van gemaakt...met Carice van Houten in de hoofdrol...erg leuk hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Hopelijk voel je u ondertussen alweer beter.
Mijn kinderen zijn ook niet door mijn leesmicrobe besmet geraakt. Heel spijtig vond ik dat toen ze jonger waren. Ik wou dat ze evenveel plezier hadden door het lezen van boeken als ik had, zo intens meegaan in een verhaal dat je zit te lachen of dat tranen komen opwellen als er in het boek iets grappigs of triest gebeurt. Niets kon baten om hen tot lezen aan te zetten en op de duur was ik al blij toen ze strips begonnen te lezen. Wie weet, mss dat onze toekomstige kleinkinderen de microbe van hun oma's gaan erven :-)

Gepost door: bea | 10 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.