05 november 2011

Tieners op weg voor een dagje zee

De jongste dochter ging gisteren met 2 vriendinnen met de trein naar Oostende.  Brave ouders zijnde, dropten we dochterlief netjes aan het Station van Mechelen en ik kocht haar nog snel een GO pass van 50 € die een jaar lang geldig is voor 10 ritten in gans België.  Eén enkel treinticket heen/weer naar Oostende kostte meer dan 30 € wat ik toch afschuwelijk veel vond.

's Avonds laat was dochterlief ronduit aan het vertellen over de voorbije dag.  Bleek dat één van de vriendinnen niet echt voorzien was op het dure treintarief.  Toen ze aan het loket een ticket vroeg, kreeg ze ogen als schoteltjes toen ze vernam dat het meer dan 30 € kostte.  Maar een GO pass is goedkoper, reageerde de loketbediende.  Ah fijn, antwoordde ze blij.  Dat is dan 50 €, zei de bediende, waardoor ze bijna in kattezwijm viel.  Fieke legde haar snel het systeem uit dat ze de kaart voor 10 ritten kon gebruiken.  Maar ja, plots 50 € neerleggen, is een immens bedrag voor een tiener.  Ik heb wel mijn buzzy pass bij me, sprak ze de bediende toe.  Je rijdt hier niet met de bus hoor, was zijn laconieke reactie.  En ik heb ook een kaartje van de Gezinsbond, probeerde ze verder.  Waarop de andere meisjes in een deuk lagen van het lachen.

22:35 | Commentaren (6) | Tags: grappig |

Commentaren

Je kunt het altijd proberen natuurlijk hehe! Mijn broer ging vroeger zowat op z'n knieën de bus in om maar voor kindertarief te kunnen reizen..hield ie meer geld over om te versnoepen hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05 november 2011

Reageren op dit commentaar

Ze waren misschien beter een weekje vroeger of weekje later geweest, dan hadden ze recht op een weekendbiljet van de NMBS: met Allerheiligen vanaf vrijdag 28 oktober om 19u00 t.e.m. dinsdag 1 november 2011 en wapenstilstand: van donderdag 10 november vanaf 19u. t.e.m. zondag 13 november 2011

Groetjes ;-)

Gepost door: Ourlipsaresealed | 06 november 2011

Reageren op dit commentaar

Je hebt élk weekend recht op een weekendbiljet, maar 30€ IS het weekendbiljet.

Bij de NMBS kan je best op voorhand vragen wat de goedkoopste oplossing is. Zo dachten we dat de railpass dat was (voor ons), maar blijkbaar als het woon-werkverkeer betreft kan het nog goedkoper.

Ik vind hun website dus heel erg informatief. Daar vind je dat allemaal op, geval per geval.

Maar ik weet dat wij indertijd (thuis met mijn ouders) met de kaart van de Bond van Grote Gezinnen ook halve prijs reden. Dus ik moest niet lachen, want ik weet niet of dat nu nog altijd geldt of niet.

;-)

Gepost door: ms | 06 november 2011

Reageren op dit commentaar

We zijn hier zelf geen echte treinreizigers, en eerlijk gezegd schrik ik ook van die prijzen. Dan is zo'n GO pass inderdaad wel een uitkomst. En dat dat meisje niet direct de bomen door het bos zag met al die kaartjes, da's begrijpelijk ;-)

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 06 november 2011

Reageren op dit commentaar

ze zijn zich gelukkig al bewust van de prijzen, andere jongeren leven er soms maar op los met moeders centen :-)

Gepost door: fotorantje | 06 november 2011

Reageren op dit commentaar

Het openbaar vervoer wordt fel gepromoot maar als je de prijzen hoort dan schrik je toch wel even.Ik kan nu reizen voor 5.20 euro en daar maak ik gretig gebruik van.Vroeger maakten we geruik van de kaart van de gezinsbond en dat scheelt toch ook een pak geld. Ik weet neit of dit nu nog telt.

Gepost door: magda | 07 november 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.