11 januari 2012

Mama, het is zover !

Met deze woorden verwelkomde de jongste dochter me bij mijn thuiskomst.  Even stond ik wat besluiteloos, maar vrij snel begon het me te dagen.  Je hebt je maandstonden?  Ja hoor.  Ze is er vrij laat mee en af en toe was er al eens lichte paniek, maar ik stelde haar telkens gerust door te zeggen dat moeder natuur ook wel voor haar zou zorgen en dat ieder lichaam anders is. Met de 'vleugeltjes' van het maandverband lukte het blijkbaar niet zo goed en plots kwamen er heel wat vragen.  Kom hier, ik zal het je allemaal eens tonen, nodigde de oudste dochter haar uit en ze stoof de badkamer in om prompt opnieuw tevoorschijn te komen met een 'Always'ke'.  De meiden hangen soms in mekaars haren en hebben een vrij verschillend karakter en levensstijl.  Maar wat mooi om te zien: heel dicht bij elkaar kreeg jongste zus een demo en complete uitleg van oudste zus én diens vriendje, nieuwsgierig door al die vrouwenzaken, kwam er als 3de geamuseerd bijhangen.

22:08 | Commentaren (5) | Tags: grappig |

Commentaren

Ze zal later content genoeg zijn als ze er terug van af is.

:-D

Gepost door: ms | 12 januari 2012

Reageren op dit commentaar

Tof voor haar dat ze een grote zus heeft om haar wat 'uitleg' te geven :-) Ik herinner me nog mijn eerste keer. Alhoewel ik voorbereid was door mijn moeder, schrok ik me toch te pletter toen het zover was...ik dacht dat ik aan het sterven was, hahaha.

Gepost door: bea | 12 januari 2012

Reageren op dit commentaar

proficiat aan de echt jonge dame nu
toen ik het voor het eerst had waren dat mijn zelfde woorden

maar nu zal ik content zijn alst gedaan is, 38 jaar lang al elke maand, k heb er mijn buik van vol ;-)

Gepost door: fotorantje | 12 januari 2012

Reageren op dit commentaar

Ik was ook aan de late kant,ik was 14 jaar en de laatste van de klas die de maandstonden kreeg. Weet je dat we een feestje gebouwd hebben ,haha. Maa rmidner leuk dat je daar jàààààààààààààren over doet om die weer kwijt te geraken.

Gepost door: magda | 12 januari 2012

Reageren op dit commentaar

Baas boven baas Magda..ik was 15..maar een feestje vond ik het niet. Ik had dan ook meteen bloedarmoede, zulke zware bloedingen als ik elke maand weer had..het was echt verschrikkelijk! Volgens mij is het nu op aan het raken..ik hoop maar dat het snel zal zijn..dan word het míjn feestje! :-)
Maar ik begrijp wel dat meisjes er soms naar uitkijken..als het niet komt is er toch wat mis hè. En fijn zo'n grote zus en dat het tegenwoordig allemaal zo 'open' kan..in mijn tijd was het allemaal toch wat meer hush-hush..je sprak daar niet over hehe, míjn moeder in ieder geval niet! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13 januari 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.