27 februari 2012

Baby's, peuters en kleuters

Om 18u pikte ik ze op, de oudste dochter.  Ze had net haar 1ste stagedag in een crèche achter de rug.  Ze had hoofdpijn, was moe, had pijnlijke armen en ze scheurde van de honger.  En ze was duidelijk onder de indruk van haar opgedane ervaringen.  Vorig jaar deed ze al een gelijkaardige stage, maar dan bij een onthaalmoeder met enkele kindjes.  Een wereld van verschil.

dochter 1

 Hoeveel kindjes waren er, vroeg ik haar.  Geen idee, was haar antwoord, maar het waren er ontzettend veel.  Kakkebroeken vervangen, eten geven, te slapen leggen, weer ophalen, blètertjes troosten, het hield niet op.  Misschien kies ik volgend jaar toch beter voor bejaardenzorg, zei ze een beetje twijfelachtig.  Ach, binnen welgeteld 3 dagen ben je dit ritme ook gewoon, stelde ik haar gerust.  

dochter 1

Maar toch ben ik blij dat ze nu eens in een echte crèche staat.  Niet te onderschatten dit werk.  En ik heb een grenzeloze bewondering voor de vele onthaalmoeders en kinderverzorgsters die dag in, dag uit, dit werk met evenveel geduld en enthousiasme uitvoeren.  Die ogen op hun rug hebben want je kunt een peuter, kleuter geen seconde uit het oog verliezen, je moet opgewassen zijn tegen het wenen, het brullen, het krijsen Lachen.  Ik weet van mezelf dat ik al zeker niet uit het goede hout gesneden ben.  Veel te ongeduldig en nerveus van aard, weet je wel.

dochter 1

Ben ik voor de verandering toch maar effe heel blij met die kantoorjob van mij.  En chapeau voor mijn dochter, ik ben enorm fier op haar.

dochter 1

En blijkbaar had ze er toch nog niet genoeg van, want tijdens ons kort oponthoud in de supermarkt, scheurde ze een strookje af van een advertentie waarin een babysit gevraagd werd.  Enkele sms-en en een telefoontje later heeft ze een oppas opdracht versierd voor een 2,5 en 4,5 jarige.  Dat noemen ze nu even het ijzer smeden als het heet is.

21:42 | Commentaren (9) | Tags: dochter 1 |

Commentaren

inderdaad zwaar hoor, maar ze is nog zo jong, die heeft nog stalen zenuwen en krachtige stalen armen :-)

Gepost door: fotorantje | 27 februari 2012

Reageren op dit commentaar

Dag Stefanie!

Als kinderen groot worden he! Ik zou het niet kunnen om tussen zo'n heleboel huilertjes een ganse dag te zitten denk ik!!!! chapeau voor haar, maar als je voor zo'n job kiest wil het zeggen dat je dat toch heel graag doet , niet?
Ze zal zeker honger en hoofdpijn gehad hebben na die eerste stagedag maar dat gaat beter van dag tot dag! Jouw dochter is een ijverige meid hoor! Goed van haar!!!
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 27 februari 2012

Reageren op dit commentaar

Dapper van je dochter.

Gepost door: Marja | 28 februari 2012

Reageren op dit commentaar

Het is juist hartstikke leuk werk!! en ik kan het weten..ik deed het 11 jaar! (Jammer genoeg waren personele veranderingen er schuld aan dat ik m'n werk niet zo lekker meer kon doen en bijna overspannen raakte...had dus niks met al die blètertjes en zo te maken hoor..maar met een vervelende kerel die ineens m'n baas werd en die niet veel op had met betaalde peuterleidsters..hij vond dat vrijwilligsters dat werk net zo goed konden doen!)
Je moet er even inkomen, maar zodra je de routine een beetje te pakken hebt, is het echt enorm leuk afwisselend en bevredigend werk..je dochter gaat dat beslist ook merken!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29 februari 2012

Reageren op dit commentaar

een eerste dag is altijd moeilijk ,alles is nieuw en je moet alles nog uitzoeken.Maar als ze ervoor gekozen heeft om dit te doen zal ze wel vlug wennen en komt ze 's avonds niet meer versleten naar huis.Maar flink is ze wel als ze meteen al een advertentie opmerkte en meteen ook reageerde. Zij zal haar toekomst wel goed opbouwen.

Gepost door: magda | 29 februari 2012

Reageren op dit commentaar

Ik ben 23 jaar onthaalmoeder geweest, het is inderdaad een job die niet te onderschatten is. Maar ook een met veel voldoening,wat je die ukkie's allemaal kan en moet leren.

Gepost door: liliane | 29 februari 2012

Reageren op dit commentaar

Ik heb veel bewondering voor de opvangdames in de crèches. Als ik al zie wat voor werk 3 of 4 kindjes is!

Gepost door: Nana | 01 maart 2012

Reageren op dit commentaar

Niet te onderschatten volgens mij, maar om de goede keuze te maken zijn de stages natuurlijk onontbeerlijk. Ook als het niet lukt heeft ze zich niets te verwijten, de zorgsector heeft verschillende behoeften en iedere zorgende doet een prachtjob.
Succes.

Gepost door: Leva | 01 maart 2012

Reageren op dit commentaar

We leggen alvast een ipod klaar met genoeg luide ontspannende muziek ;-)

Wel super van uw dochter dat ze zo'n job doet.

Nog een fijn weekend

Gepost door: Ourlipsaresealed | 04 maart 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.