03 april 2012

Soms liggen je verwachtingen veel te hoog

Neem nu vandaag: we gingen een uitstap maken naar Ikea Wilrijk en ik keek er al enkele weken naar uit.  De route erheen zat vol obstakels: verschrikkelijk druk, wegenwerken en de signalisatie die de omleiding aangaf, was er aanvankelijk wel en dan opeens niet meer.  Zelfs de GPS was even het noorden kwijt en stuurde ons doorheen een uiterst druk stadsgedeelte.  Aangekomen in Wilrijk bleek er opeens een gloednieuwe Ikea met ondergrondse parking te staan.  In niets herinnerde deze Ikea me nog aan mijn vorig bezoek.  Maar niet getreuzeld, vol verwachting togen we binnen.  En ja, mooie spullen zoals we gewend zijn van Ikea.  Maar niks nieuws onder de zon.  En ach, eigenlijk heb ik niet echt iets nodig.  Enkele spullen voor de meisjes en that's it.  Hoe ouder ik word, hoe minder materialistisch ik ingesteld ben.  Terug huiswaarts, aanschuiven in de file, ...  En dan thuis ... rust.  De tuin helemaal in het groen.  Ons huisje, klein en gezellig.  Een fietstochtje wat later, tussen de weiden en langs smalle baantjes.  Ouders niet thuis, dus even halt gehouden bij Nonkel Pol, een krasse 80er.  Ooit sleutelde hij elke dag na zijn dagtaak aan auto's.  Wilde je hem spreken, dan vond je hem wel in de 'put' in zijn garage.  Een beer van een vent zoals we hier zeggen.  Met een kracht waarover ik me als kind elke keer weer verbaasde.  Moeiteloos tilde hij de zwaarste auto-onderdelen op.  Toen!   Nu schuifelt hij voorzichtigjes voorwaarts, zijn kracht is al lang verdwenen.  Horen doet hij nog amper.  Maar de glimlach op zijn gelaat bij het onverwachte bezoek, dat was me meer waard dan 100en bezoekjes aan Ikea's, waar ook ter wereld.

Commentaren

Ik las er bij magda ook al over..over een 'dagje Ikea'..ik zou er zo niet opkomen hehe. Maar een onverwachts bezoekje brengen aan zo'n oude baas...dát dan weer wél! Ik zie die brede smile zó voor me! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03 april 2012

Reageren op dit commentaar

ja, daar doe je die mensen zo'n plezier mee, want zij hebben ook niks nodig uit de winkel

Gepost door: fotorantje | 03 april 2012

Reageren op dit commentaar

Hèhè Mizzd dacht dat ik een hele dag naar Ikea ging. Nooit een hele dag .Wij zoeken de uren uit dat het kalm is op de weg,en dan wandelen we door Ikea ,eten er ook, doen de boodschappen en we zorgen dat we vòòr het spitsuur in de namiddag al terug naar huis rijden.Gelukkig is er nu al een tijdje een Ikea in Gent en niet meer in Ternat want dat was meestal nooit gemakkelijk om er te geraken en terug te keren.Maar het leuke is dat het altijd een moeder-dochter uitstap is.
Maar zo'n onverwacht bezoek brengen aan iemand die er dan dolblij mee is daar zou ik ook eerst voor kiezen hoor.

Gepost door: magda | 04 april 2012

Reageren op dit commentaar

Hou die bezoekjes maar vast want zolang ze er blij mee zijn en je herkennen, mag je je gelukkig achten. Zovelen verloren de kennis van het herkennen en dat maakt jou als bezoekende ongelukkig.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 05 april 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.