29 april 2012

Hoe het allemaal begon

De huwelijksreis van mijn ouders, een trip naar de wereldtentoonstelling in Brussel, in het jaar 1958.  Ongetwijfeld een heel avontuur, net zoals bij vele andere jonge koppeltjes.  En een goede maand later vond een zaadcel zijn weg naar een eitje en dit was de kiem van deze blogster.  Op 31 maart 1959 kwam ik ter wereld om 9u 's avonds.  Amper 3u later en ik was een echt aprilvisje geweest.


6 002.jpg

 

Fotos3.jpgGeboren met platvoetjes, herinner ik me nog vaag hoe ik als kind regelmatig met mijn moeder naar het 'medisch centrum' moest.  Telkens dezelfde handelingen: er werd een gipsen afdruk van mijn voet gemaakt, met blote voetjes moest ik op de koude vloer stappen terwijl de arts mijn bewegingen volgde en ik moest steunzooltjes dragen.  Zodat mijn voet onderaan in het midden naar boven gedrukt werd. Onlangs vond ik bij mijn ouders enkele modelletjes terug en het kleinste heb ik meegegraaid als souvenir.  


Die kleine sierlijke voetjes van weleer.  Wat een verschil met de huidige maat 41/42 en het uiterlijk van een 50+-er.  
 

Nog jong van hart, met wilde gedachten en hete dromen, mijn geest en ziel, alles zo fris.  Net als toen  ik 20 was, Maar dat lijf …dat wilde persé een tandje bijsteken en holde de rest voorbij.  

Commentaren

Hahahaa..ach kom..elke leeftijd heeft z'n charme hoor..en je nog zo lekker jong voelen is ook al heel wat waard! :-)
Schattig dat gipsafdrukje van je voetje...leuk dat je dat nog hebt!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29 april 2012

Reageren op dit commentaar

ook het jaar dat m'n ouders trouwden (april) en op huwelijksweekend gingen naar Brussel expo :-)

schattig dat die gipsjes nog bewaard zijn

Gepost door: fotorantje | 29 april 2012

Reageren op dit commentaar

Expo 58 dat was onze eerste grote schoolreis ! We gingen met de trein en het werd een fantastische dag! Ach wat lief dat je ouders die afdrukken bewaarden. Vroeger bewaarden de mensen veel meer dan tegenwoordig.Toen mijn moeder stierf in 1989 vond ik in een grote metalen doos oa. nog rantsoenbonnen van de tweede oorlog!!! Ik heb ze bewaard . Als je dat ziet dan begrijp je dat de mensen in de oorlog veel tekort hebben gehad.

Gepost door: magda | 29 april 2012

Reageren op dit commentaar

Mooi verhaal en prachtige herinneringen.

Gepost door: Marja | 30 april 2012

Reageren op dit commentaar

"Nog jong van hart, met wilde gedachten en hete dromen, mijn geest en ziel, alles zo fris. Net als toen ik 20 was," Dat geloven wij well ;-)

Expo 58, is het van de atomium? Amai... wat een historische moment die uw ouders konden genieten.

Groetjes

Gepost door: hallo | 30 april 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.