01 mei 2012

Un homme et une femme - even wegdromen

Un homme et une femme is een Franse dramafilm uit 1966 onder regie van Claude Lelouch. Hij won met deze film de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Een absolute klassieker en een aanrader voor iedereen die nog in de kracht van de liefde gelooft.

6 007.jpg

Met de prachtige muziek van Francis Lai.

Anne Gauthier (Anouk Aimee) en Jean-Louis Duroc (Jean-Louis Trintignant) zijn allebei eenzame dertigers die zo het nodige hebben meegemaakt in de liefde. Jean-Louis is autocoureur van beroep en Anne is scriptmeisje bij de film. Hun kinderen zitten allebei op dezelfde kostschool en als Anne op een avond haar trein mist, geeft Jean-Louis haar een lift naar huis. Tussen de twee bloeit al snel iets moois op. Maar hun pijnlijke liefdesverleden blijft voor frictie zorgen, ondanks de warme emoties van deze prille relatie. Allebei zijn ze enigszins bang om weer gekwetst te worden, maar ondertussen brandt het verlangen naar de ander heviger dan ooit.
 

Ik zou er nog een en ander kunnen aan toevoegen, maar dit behoort tot de intieme sfeer :-)

Commentaren

Ik ben dol op die film.
Ken je ook "Les Uns et les Autres"?
Dat is onze lievelingsfilm aller tijden.

Gepost door: Marja | 01 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Die kende ik helaas niet Marja en ik heb het gevoel dat dit wel een gemis is. Ik ben meteen al op zoek gegaan naar meer info :-)

Gepost door: Stefanie | 01 mei 2012

De commentaren zijn gesloten.