06 mei 2012

De kachel van onze buren

Al jaren verkoop ik af en toe via 2dehands.be of Ebay.be.  Kleine spulletjes aan eerder bescheiden prijzen.  Soms staat iets al meer dan een jaar op de website en dan plots kondigt zich een geïnteresseerde aan.  Ik beschouw het als een hobby en het maakt me niet echt uit als er soms gedurende maanden weinig beweging is.

Moet ik daarentegen voor onze buren iets op de website plaatsen, dan is het meteen een hot item en in een mum van tijd verkocht.  

Zo hadden ze een nieuwe kachel gekocht en ze vroegen me om de oude, een prachtig gesculpteerd exemplaar en nog goed werkend, op 2dehands te zetten.  Ze overhandigden me een briefje met de vraagprijs, het merk, hun telefoonnr. en ik nam enkele foto's. Vooraf ging ik even een kijkje nemen op de site van de Koopjeskrant en 2dehands om de gangbare prijzen te checken en het viel me op dat ze hun kachel eigenlijk vrij laag geprijsd hadden.  Toen ik het zoekertje net had ingegeven, besloot ik om toch nog even bij hun langs te lopen met het advies de prijs misschien iets te verhogen.  Ik kwam in hun keuken en begon over de kachel waarop mijn buurvrouw me meteen enthousiast onderbrak: 'ah, de kachel, die is net verkocht.  Goed hé'.

Om maar te zeggen hoe snel het soms wel gaat.  Het zoekertje was nog niet koud of iemand had al hun telefoonnr gevormd en de kachel onmiddellijk gekocht.  Enkele dagen later werd hij al afgehaald en het gevraagde bedrag cash betaald.

Idem met hun zaagmachine.  Of beter, die van hun zoon.  Die laatste besloot om een krachtiger en gloednieuwe machine aan te schaffen.  De oude machine was rijp voor het containerpark volgens hem.  De vader daarentegen, opgegroeid in een gezin waarbij elke cent in 2 gebeten werd, dacht er anders over en schakelde me opnieuw in.  Het item stond nog geen dag op de website en het had al een nieuwe eigenaar gevonden.  2 Partijen gelukkig.

2.jpg

 

20:49 | Commentaren (4) | Tags: 2dehands |

Commentaren

Ze zullen jou wel op handen dragen zeker?

Gepost door: Marja | 06 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Heb een zus en een broer die geregeld zo spullen verkopen..en het levert ze aardig wat op. Als wíj eens wat kwijt moeten, komt er bijna nooit respons hehe ..behalve één keer met een zo goed als nieuwe fietsendrager voor op een autodak..die leverde bijna meer op ook nog dan ie gekost had..vreemd hè.
'k Zou mezelf niet als beresterk kwalificeren eigenlijk hehe, maar ik probeer altijd opgeruimd en optimistisch te zijn...blijkbaar werkt het! ;-)
Groetjessss!!!

Gepost door: mizzD | 07 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Handig, zo'n buurvrouw! Ik ben er niet zo goed in, of ik heb gewoon te veel rommel die niemand wilt :-)

Gepost door: Ellen | 07 mei 2012

Reageren op dit commentaar

hihihi, die buren van jou hebben toch maar geluk ... :-) !

Zowel met jou, als met hun verkochte kachel.


Groetjeeeeeeeeeeeeee ... :-) !


Ps: bedankt voor de huwelijkswensen; de foto's van toén en nu...
zijn gepost ... :-)


Zwaai zwaaaaaaaaaaaaaaaaai ... :-)

Gepost door: klaverke | 07 mei 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.