20 mei 2012

De lelijkheid blijft me achtervolgen

Toen we nog volop in het uitgaansmilieu zaten, enkele decennia geleden, gebeurde het praktisch elk weekend dat de café'tjes waar we toen vaak vertoefden, bezoek kregen van afrikaanse leurders.  Vooral aziatische beelden en potterie trachtten ze te slijten bij het cafépubliek.  Mijn ventje en de andere jonge kerels maakten er een sport van om af te bieden.  Ik noem dit haantjesgedrag.  Licht protest van de meisjes haalde destijds weinig uit, het werd nog eerder gezien als een extra aanmoediging en het resulteerde erin dat we na verloop van tijd met heel wat van die kitscherige voorwerpen in ons appartementje zaten, waaronder 2 lelijke aziatische beelden.  Tot ik er op een avond echt paal en perk aan stelde - de voorwerpen kwamen me de strot uit en van het ene moment op het andere was het afgelopen.  Hoe zegt men het alweer: 'achter elke man, staat een sterke vrouw'? Zelfs al konden ze flink afdingen, je betaalde uiteindelijk nog altijd vrij veel voor spullen die niet je eerste keuze waren.  En je speelde in de kaart van de Afrikaanse leurders. 

Jaren hebben ventjes aanwinsten ons appartementje 'opgesmukt'.  Tijdens zondagse fiets- of autotochten langs Vlaamse wegen, zag je gelijkaardige beelden regelmatig op een vensterbank staan en kreeg ik zelfs een tikkeltje medelijden met de andere slachtoffers.  Toen ikzelf er finaal op uitgekeken was, verzeilde alles in ons berghok, dik tegen de zin van mijn ventje.  Zijn trofeeën, weet je wel!  Nog jaren later begon ik alles mee te nemen naar mijn jaarlijkse rommelmarkt en geloof het of niet, maar op een gegeven moment was ik volledig vrij van die lelijke aziatische spullen.

Ondertussen zijn ze al lang uit het straatbeeld verdwenen, maar kijk, gaan we vandaag even naar de Heistse rommelmarkt en stappen er een 2dehands zaak binnen en wat tref je er opnieuw aan ?  Bweikes! 

91.jpg

Commentaren

Hahahahaha , mijn smaak zijn ze ook niet, maar je stukje vind ik GRANDIOOS ... :-) !

Gepost door: klaverke | 20 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Nu ja smaak en goesting. Zowel mijn moeder als mijn grootmoeder vonden die dingen mooi. En bij mij vind je ze ook niet. Ik vind het gewoon kitch.

;-)

Gepost door: ms | 20 mei 2012

Reageren op dit commentaar

haha, ja die zie je vaak op rommelmarkten

Gepost door: fotorantje | 20 mei 2012

Reageren op dit commentaar

Dat zou van me leven niet in mijn huis komen ,ik heb een hekel aan al dat oosters gedoe.'t Bezorgt me rillingen ,al altijd geweest.

Gepost door: magda | 20 mei 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.