01 juni 2012

'Dank u wel' is uit de mode

We waren gisteravond met ons team uitgenodigd op een event voor het bedrijfsleven.  Kwam mooi uit want één van de collega'tjes was net jarig en dus konden we haar verjaardag in stijl vieren, op andersmans kosten ha ha. Er was champagne à volenté (nog nooit meegemaakt), een zeer verfijnd walking buffet, kortom we werden echt wel verwend en dit doet wel eens deugd na maanden hard werken en weer maar eens taken overnemen van een langdurig zieke collega.  

Heel veel managers maakten hun opwachting op het event en altijd leuk om te zien hun die zich gedragen.  Want die mooie maatpakken verhullen soms wel een en ander. Aan ons tafeltje stond een koppel wiens glazen nooit leeg waren.  Konden die wat achteroverslaan zeg.  Met begerige blikken begluurde de man een dame die zich eventjes bij hun ophield. Nu zijn wij met ons 4-en misschien maar assistentes en worden we zelden op een dergelijk evenement uitgenodigd, maar we weten wel hoe we ons moeten gedragen.  

En toen overkwam ons het volgende!  Achter mij waren een 3-tal mannen met elkaar in gesprek.  Terwijl ik de omgeving opnam, merkte ik vanuit mijn ooghoek dat één van de mannen een armbeweging maakte en pal daarop hoorde ik een zware plof.  Instinctief draaide ik me wat verder om en merkte dat er een bundeltje naast zijn rechtervoet lag.  Het leek op geld en toen ik mijn blik verscherpte, zag je inderdaad het cijfer 20.  Alvast verschillende biljetten, dat maakte de zware plof van de opgeplooide bundel op het vasttapijt duidelijk.  Mijn collega's en ik overlegden even wat te doen.  De man had het duidelijk niet gemerkt.  Ze bleven geanimeerd verder praten.  Nu, als ik op straat of in een winkel geld op de grond vind, dan hou ik het, zo simpel als dat.  Ooit raapten we een biljet van 20 € op in een winkel.  Er staat geen naam op, dus da's een aardige meevaller.  Wel pech voor diegene die het verloren is natuurlijk.  In dit geval behoorde het duidelijk toe tot die man en eerlijk is eerlijk.  Ik ging naar hem toe en gezien er op het event ontzettend veel mensen aanwezig waren en het moeilijk was je verstaanbaar te maken, tikte ik hem voorzichtig op zijn arm om zijn aandacht te trekken.  Hij keek me aan en ik wees met mijn vinger naast zijn been naar beneden.  Waarop hij zich vervolgens bukte, het bundeltje geld opraapte, het wegstak in zijn broekzak en doodleuk verder praatte met zijn partners.  Dat was het !  Zelfs geen dank u kon er af.  Mijn collega's en ik verbouwereerd achterlatend.  Wat een onbeschoftheid!  Nu kunnen er 2 redenen voor zijn.  Ofwel zwemt die man in zijn geld en maakte het hem niet echt uit mocht hij de biljetten verloren zijn. Ofwel is hij in de loop van de jaren zijn beleefdheid verloren.  Mijn god, wat zou ik graag de klok terugdraaien en hem even droogjesweg antwoorden 'ze hebben u vroeger nooit geleerd om dank u te zeggen, zeker'.

Grrr

09:34 | Commentaren (5) | Tags: grrr |

Commentaren

Jouw eerlijkheid is ook uit de mode..en daarom zou die vent wel drie keer dank u wel gezegd mogen hebben. Maar inderdaad..als je met zulke bundels in je zak loopt, zul je het wel kunnen missen denk ik..wat een plurk!
Als je geld op straat vind, mag je het houden hoor..niemand zou aan kunnen tonen dat het van hém is..behalve natuurlijk als het een flink aantal bundels in een tas is of zo..of een hele portemonnee..maar losse briefjes? die hou ik zeker weten ook! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Ik zou hard en cynisch hebben gezegd: "Niets te danken, hoor."
Wat een onbeschofte vlerk.

Gepost door: Marja | 01 juni 2012

Reageren op dit commentaar

hoe sjieker het kostuum hoe boerser

Gepost door: fotorantje | 01 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Toen ik nog jong was zou ik niets durven zeggen hebben maar tegenwoordig zou ik zo vlug als de blaren waaien zelf zeggen en luidop " dank u wel voor de vondst!" Opkijken zouden ze allemaal.

Gepost door: magda | 01 juni 2012

Reageren op dit commentaar

ofwel had hij al teveel champagne gedronken :-)

Gepost door: Leen | 02 juni 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.