04 juni 2012

Hotmail - Changing Account Alert

Deze ochtend stond er een mail in mijn Hotmail inbox:

 

Dear Account User ,

Hotmail has discovered series of illegal attempts on your Account from a bad IP Location and will shut down your account as it has been flagged as a spam account. You are to fill the form below by clicking on the reply-to button on your page, Filling the Correct Information Carefully.

Full Name: .............................
User name: .............................
Password: ..............................
Reconfirm Password: ..............
Date Of Birth.........................
Country..................................


This back up is necessary for update and to avoid blocking of your account. If you do not respond to this message. you will lose your account permanently.

Thank you for your usual co-operation. We apologize for the inconvenience.

Sincerely,
Member Service Team
.
 
* This assumes a reasonable growth rate. Microsoft respects your privacy. To learn more, please read our online Privacy Statement.
For more information or for general questions regarding your e-mail account, please visit Windows Live Hotmail Help.
 
Microsoft CorporationOne Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA © 2009 Microsoft Corporation. All
 


Ik heb er een korte reply op verstuurd dat er niks aan de hand is met mijn account en dat ik mijn gegevens NIET doorgeef, gezien ik het niet vertrouw.

Als ik op reply drukte, kreeg ik volgende gegevens:

 
From: foamcuttercarol@hotmail.com
To: customerrep.55678@hotmail.com
Subject: Changing Account Alert™‏‏
Date: Sun, 3 Jun 2012 22:46:22 +0000
 


Het is een netelige kwestie.  Je wordt zo vaak verwittigd om nooit je paswoord door te geven op geen enkele site en enerzijds blijft er de vrees dat mijn account écht zal afgesloten worden.  Anderzijds kan iedereen een account aanmaken en het woordje 'customer' in zijn mailadres opnemen.  Ik heb dus gekozen om op veilig te spelen en niks door te geven.


Heeft iemand dit al meegemaakt?  

19:38 | Commentaren (4) | Tags: hotmail |

Commentaren

Ga er nu maar gewoon vanuit dat NIEMAND je 'password' via email opvraagt..echt NIEMAND! Als je het invult als je iets opent zie je zelf al niet eens de letters en cijfertjes staan hè, alleen maar puntjes. Dat is de bedoeling..en je moet dat dus ook nooit maar dan ook NOOIT aan iemand voluit opschrijven.
Ik ben echt weleens ge'ban'd door hotmail omdat er teveel spam vanaf mijn emailadress rondgestuurd werd ( waar je zelf niet eens wat aan kunt doen hè)..en dan vragen ze helemaal niks hoor..dan sluiten ze je gewoon af en moet je maar zien hoe je die ban weer kunt verbreken..een neef van mij heeft dat toen voor mij voor elkaar gekregen.
Die luitjes die dat soort mailtjes sturen worden steeds slimmer..maar als je je gewoon aan de gouden regel houdt, dat je dus nóóit via mail je gegevens, waaronder wachtwoorden, doorstuurt, is er niks aan de hand.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Een zuivere phishingmail: niet op reageren.

Gepost door: confusius | 05 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Doen wat Mizzd zegt en er niet eens op reageren! Zo heb ik nu een blog die je beter niet bezoekt want dan geraak je in de problemen wordt beweerd.Als je op mijn blog klikt krijgt der bezoeker een bericht maar tot nu toe heb ik nog geen enkel mailtje ontvangen dat ze na het bezoek aan mijn blog moeilijkheden ondervinden.Norton zegt dat mijn pc veilig is . Wie doet dan zoiets ? Het is wel vervelend want er zijn wel mensen die niet meer durven langskomen.En wat kan ik daar tegen doen,ik weet het begot niet.

Gepost door: magda | 08 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Ik snap het volkomen Magda. Ik heb ook een paar dagen getwijfeld om door te klikken en je blog te bezoeken. Maar dan heb ik me er gewoon over gezet. En er is helemaal niks gebeurd voorts.
Kun je misschien bij skynetblogs zelf even informeren of ze dat er af krijgen? Die hebben mij toch ook al verder geholpen. Duurt misschien wel enkele dagen, maar baat het niet, schaadt het niet.
Fijn weekend voor je.

Gepost door: Stefanie | 09 juni 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.