20 juni 2012

Krieken en kriebels

14-15 jaar was ik en samen met mijn nichtje en neef mochten we in een boomgaard gaan kriekenplukken.  Fier als een gieter omdat we een eerste vakantiejobke te pakken hadden.  Het was een snikhete zomer en elke ochtend fietsten we naar de boomgaard waar we de ganse dag krieken plukten samen met heel wat jongeren.  Het was hard labeur om een bakje volledig gevuld te krijgen en eenmaal vol werden ze op de weegschaal geplaatst.  Als een bak niet het vereiste gewicht had, vulde de boer aan met krieken uit de volgende bak.  Telkens een teleurstelling natuurlijk, want we werden betaald volgens de volgeladen bakken.  Je verdiende er het beleg op je boterham niet mee, want ik dacht dat ik voor een 2-tal weken amper 500 fr kreeg.  Maar als prille tiener leek het 35 jaar geleden een astronomisch bedrag.  Een som die ik naar eigen goeddunken kon besteden.  En het deed pijn toen de bomen volledig kaalgeplukt waren, want dan zag ik 'hem' niet meer.  Hij die geen enkel woord met me gewisseld had, hij die me zelfs niet zag staan (wat wil je zo'n jonge snotter als ik was).  Knalros was hij en boordevol sproeten.  Een prachtige jonge kerel.  Stapelgek was ik op hem en vol bewondering staarde ik omhoog telkens hij in de bomen klom om de bovenste krieken te plukken.  Ik zag hem nooit meer en daarstraks passeerden we die bewuste boomgaard. Van heel diep kwam plots die herinnering weer boven.  Romantische ziel die ik ooit was.

1.jpg

De meisjes hebben deze zomer ook alle2 een vakantiejob.  Nee, geen krieken plukken, maar achter de kassa in de supermarkt.  Beiden staan vrij nuchter in het leven en misschien maar goed ook Knipogen.

Commentaren

Hehe..héél herkenbaar..alleen was het voor mij geen kersen plukken maar groepen in kinderkampen leiden. En daar liepen ook hele appetijtelijke mannelijke leiders rond hoor hahahaaa! Knalrood haar met sproeten...mjammm dáár was ik ook wel voor te vinden..maar was ook stevig verliefd op een jongen van Curacao! ;-)
Groetjesss!

ps. wat schreef je nu ook alweer..'het blijft hier wel even stil'..??? :-PPP

Gepost door: mizzD | 20 juni 2012

Reageren op dit commentaar

Mijn eerte vakantiejob was niet zo romantisch. In een speelgoedwinkel speelgoed aanvullen en de hele dag het gezaag van de twee oude uitbaters aanhoren: weinig volk, niet veel verkocht...er was altijd wel iets en het ergste van al ,het was precies of ik daar schuld aan had.

Gepost door: magda | 22 juni 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.