10 juli 2012

Ben ik de enige die ze nog liggen heeft?

Die goeie oude cassetjes?  Het lijkt gisteren wel dat ze alom verspreid in omloop waren, maar toch is het al een kwarteeuw geleden vermoed ik.  En zo lang ook al liggen ze hier onaangeroerd in de kast.  Af en toe nam ik ze eens mee naar een rommelmarkt om uiteraard van een kale reis terug te komen.  Die dingen geraak je niet meer aan de straatstenen kwijt.

Enkele dagen geleden viste ik ze nog eens op en stak er enkele in de oude cassetterecorder.  Sommigen klinken nog heel goed, anderen produceren een geluid waarbij de rillingen net niet over je rug lopen, anderen doen hun best: geluid... plots doodse stilte buiten het voortlopen van het bandje ... weer geluid.  En er zaten er ook tussen die volledig de geest gegeven hebben.  In elk geval, vandaag de dag zijn we gewend aan kwaliteitsvol geluid zonder enige vorm van stoorzenders op de achtergrond.

Alvorens ik heel de boel definitief wilde verhuizen naar de vuilbak, toch nog even de goede cassetjes op 2dehands gezet.  Voor alles is toch een liefhebber zegt men. 

En ik had beet :-) .  Want ik kreeg een reactie van iemand die in het buitengewoon onderwijs werkt en volgend schooljaar een project opstart rond muziek van vroeger.  Een reuze collage wil ze door de kinderen laten maken met lp's, singles en cassetjes.  Hoe meer kleurrijker, des te attractiever voor het jonge grut en gezien ik heel wat gekleurde cassetjes liggen had, zijn ze meer dan welkom.

Ze is nog uit de buurt ook en komt ze morgen allemaal oppikken.  
En ik ben blij dat ze toch nog een nieuwe bestemming krijgen.

mijn tijd van toen


En nog meer, ik heb me zelden met zoveel plezier doorheen een reuze strijk geworsteld. Even al die oldies beluisteren.

Ken je die nog?of deze


 

Commentaren

olala Sutherland en Tavares, waar is de tijd, k was ze eigenlijk vergeten
maar t waren niet echt m'n favorieten alhoewel ik het wel kan appreciëren :-)

Gepost door: fotorantje | 10 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Wij hebben zo ook nog allemaal, gewoon uit nostalgie.

Gepost door: Marja | 10 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Een hele lade vol hebben we nog..en twee auto's geleden hadden we nog een cassettespeler erin..nu helaas niet meer..en de deck van thuis is ook stuk..jammer hoor! Ik draai wél nog vaak m'n lp's..waarom niet, zolang de platenspeler het nog doet..! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Ik heb er ook nog enkele liggen, puur uit nostalgie want ik weet niet eens of er nog muziek zou uitkomen...de cassetespeler gaf reeds lang geleden de geest :-)

Gepost door: bea | 10 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Ik heb er nog een hele doos vol van en ik kan ze ook noag afspelen. Zelfs oude lp's en singeltjes . Ik heb zelfs een platendraaier gekocht( waar je ze ook kunt op de pc opladen) om ze opnieuw te kunnen afspelen!

Gepost door: magda | 12 juli 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.