18 juli 2012

Wat is dat toch met de mens ???

Daarstraks eventjes gaan tanken en bij het wegrijden moest ik invoegen op een drukke provinciebaan.  Ik zet me al met de snuit op het fietspad (er was geen fiets te zien) zodat ik een betere zichtbaarheid had en vlot kon invoegen, maar het drukke autoverkeer besliste er anders over.  Het benzinestation is aan een rond punt gelegen en plots zie ik dat een brommertje met een man aan het stuur, op het fietspad nadert.  Prompt kijk ik in mijn achteruitkijkspiegel, de kust is vrij, en ik zet in achteruit om de man vrij verkeer op het fietspad te garanderen.  Blijkbaar stond ik met de snuit nog een tikkeltje op het fietspad of was ik niet snel genoeg?  Geen idee, maar ik kreeg een woeste blik op mij gericht.  Hetgeen hij me allemaal toeriep, ik verstond het niet en wil het ook niet weten, maar dat het niets vriendelijks was, was me meteen duidelijk.

Achter hem slaag ik er eindelijk in om in te voegen op de provinciebaan en 2 minuten later bereiken we onze straat.  Net vóór je indraait, is de zichtbaarheid in het straatje quasi nihil gezien het uiterst smal is en voorzichtig zijn is de boodschap. Ik snij geen enkele hoek af zoals zovelen wel doen en rij traagjes het straatje in.  Een fietsster nadert het einde van het weggetje, aan de verkeerde kant, maar geen erg voor mij.  Wat ze gegeten heeft, geen idee, maar zelden zo'n zuur mens gezien.  Regelrecht giftige blikken wierp ze me toe.

Nu weet ik één ding:  de volgende keer dat ik zo'n verzuurde mensen tegenkom, onthaal ik ze op een brede smile terwijl ik met de wijsvingers aan de mond de smile figuurlijk nog wat breder maak.  Misschien leren ze op die manier terug lachen.  Als ze het tenminste ooit geleerd hebben.

16:07 | Commentaren (2) | Tags: grrr |

Commentaren

hahaha, ik geloof dat ik ook zo'n reactie zou hebben.Dan kijken ze perplex en dan moet ik nog meer lachen;hihi!

Gepost door: magda | 18 juli 2012

Reageren op dit commentaar

zo hebben ventje en ik al meerdere malen beleefd gestopt voor oude van dagen aan een zebrapad.. en dan krijgt ge zo ne blik van 'tisnieomdatweoudzijndatgemoetstoppen en dan die armbeweging van rij maar door.. 't is ook nooit goed.. :-)

Gepost door: bart | 13 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.