25 juli 2012

Onze Belgische kust

De zon doet deze dagen stevig haar best en massaal rukken de dagjestoeristen uit naar onze Belgische kust.  Als ventje vakantie heeft, trekken wij er met ons 4-en ook 3 dagen naartoe.  Maar niet meer met de trein zoals in juni.  Ook al zegt manlief dat, als je met de trein rijdt, je met niks rekening moet houden.  Klopt voor een deel maar we waren 3 volle uren onderweg, door vertraging in Brussel en een technisch defect in Brugge.  De trein zat toen al overvol en ipv in 2de klasse zijn we onze toevlucht in 1ste klasse gaan zoeken, wegens geen plaats meer.  Een initiatief dat veel navolging had want ook 1ste klasse zat bomvol. Een conducteur hebben we de ganse rit zelfs niet gezien.  Misschien durfde hij zich niet te tonen, ha ha.  In Brugge stonden we 30 minuten stil en je voelde de trein al opwarmen.  'Gelukkig' was het toen niet warm buiten.  Vensters kunnen niet meer geopend worden.  En als de trein stilstaat, werkt de airco niet.  Vooruitgang noemen ze dit.  Laat maar ...

Ik heb de overige gezinsleden al wel meegedeeld dat we uiterlijk om 6u30 (!) in de auto zullen stappen.  Misschien dat we de afstand dan nog op een vlotte manier kunnen afleggen.  Hopelijk...   Want ik heb medelijden met iedereen die momenteel in de verzengende hitte ergens op één van onze autosnelwegen of secundaire wegen vaststaat.  Mensen die een verfrissende duik wilden nemen, op de dijk willen slenteren, of een koel pintje wilden drinken en genieten van de gezonde zeelucht.   En die nu geblokkeerd zijn door enkele ongevallen. Je moet er sommige dagen toch verdomd veel moeite voor doen.

cadzanddd 027.jpg

Commentaren

Geen haar op m'n hoofd die eraan denkt nu richting de kust te gaan..bah bah..zag er gisteren beelden van bij het journaal op tv..hutje aan mutje liggen bakken..nope, echt hélemaal niks voor mij! En dan laat ik de rit er naartoe nog buiten beschouwing!!! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25 juli 2012

Reageren op dit commentaar

k ben in de laatste drie weken tweemaal naar de kust geweest met de trein en geen minuut vertraging gehad
eigenlijk reis ik graag met de trein en wacht liever indien nodig dan uren te moeten aanschuiven in een file
de sfeer in een station vind ik altijd een vakantiegevoel, kijken naar 'mensen onderweg' zalig :-)

ik hoop dat jullie straks veilig en wel toekomen aan zee en ten volle kunnen genieten!

Gepost door: fotorantje | 26 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Stefanie ,ik heb makkelijk praten want ik woon aan de kust,maar eerlijk gezegd snap ik niet wat de mensen hier komen doen. Je ziet ze na de middag al "strompelend" de stad inrijden om dan rond 16 uur weer al "strompelend" weg te rijden.Ik zeg niet dat het dezelfde auto's zijn die al zo vroeg terug naar het binnenland rijden.Loont zo'n rit eigenlijk de moeite wetende dat je bij het minste in een vreselijke file terecht kan komen? Zoals Antje zegt heb je toch meer kans om probleemloos met de trein te rijden.En nog verstandiger is het om héél vroeg van huis te vertrekken. Ook liever niet de feestdagen uitzoeken, maar ja het moet kunnen natuurlijk.En als het mooi weer is dan is de kust zo uitnodigend hé!!

Gepost door: magda | 28 juli 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.