28 juli 2012

Pre-menopauze --> menopauze

Er is geen twijfel mogelijk.  De voorbije 5 jaar had ik frequent lichte symptomen die wezen op de pre-menopauze periode.  Verschijnselen die kwamen & gingen.   Met een homeopathisch middeltje 'Vitafytea Isopro' wist ik moeilijke nachten meteen terug te dringen.  En het leven kabbelde vlotjes verder.

Maar nu ... helpt het geen snars meer.  Sedert een 3-tal maanden slaap ik ontzettend licht en wordt wakker bij het minste gerucht.  Een vallend pluimpje is al voldoende bij wijze van spreken.  Zelfs met een licht slaapmiddel schrik ik wakker.  De warmteopwellingen zijn ondertussen een constante.  Ik word wakker, besef eigenlijk niet goed waarom en de volgende minuten voel je je lichaam 'branden'.  Dekens weg, dekens terug, ... zelfs ventje wordt er horendol van.  Een aantal maanden voel je je er tegen bestand.  Maar ondertussen sleep ik een loodzware vermoeidheid en lusteloosheid met me mee.  Ik kan me nog amper voorstellen hoe het voelt om een ononderbroken nacht te hebben. Niemand die kan zeggen hoe lang deze periode gaat duren, het is uiteraard afhankelijk van vrouw tot vrouw.  Bij sommigen is het ergste op enkele maanden achter de rug, anderen zitten er jarenlang mee. De dokter gaf me een gel om op de onderarm aan te brengen, een gel die oestrogenen bevat.  Na dit product 3 dagen gebruikt te hebben, geraakte ik de nacht erop zelfs niet meer in slaap.  Blijkbaar verergert het nog...

De voorbije nacht nam ik voor het slapengaan een 4-tal druppels bachbloesem en kon aan één stuk slapen van 11 tot 15u30, een luxe.  Erna begon het en was het nog een hazenslaapje van een enkel uurtje.

Wie heeft raad om deze periode op een gezonde manier door te komen.  Alle tips zijn welkom.

09:54 | Commentaren (5) | Tags: menopauze |

Commentaren

Ik zweer bij Zopiclone, maar niet iedereen krijgt daar zomaar een recept voor. Sterkte!

Gepost door: Marja | 28 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Sorry Stefanie maar ik geloof niet in simpele en natuurlijke oplossingen voor dit probleem. Ikzelf heb een hysterectomie ondergaan op 49 jaar waardoor ik eensklaps in de menopauze belandde. Gedurende 2 jaar kreeg ik om de zes maanden een hormonen implant om de natuurlijke pré-menopauze na te bootsen, daarna werden me Aacifemine tabletten van 2mg voorgeschreven gedurende 5 jaar. De pillen bevatten estnol, een natuurlijk hormoon dat de klachten van het verlies aan oestrogenen doet afnemen. Je hebt een doktersvoorschrift nodig en een begrijpend dokter die met je praat en waarmee jij kunt praten.
Neem je probleem niet te licht op. Zoek een goede dokter en praat ermee.
Sterkte.

Gepost door: Leva | 28 juli 2012

Reageren op dit commentaar

ik geef je een goede raad: spreek er met een dokter of nog beter met je gynecoloog over! Die laatste heeft mij héél goed geholpen!

Gepost door: magda | 28 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Ik zit met hetzelfde probleem. Slecht slapen en veel opvliegers. Helaas heb ik geen oplossing voor jou. Een vriendin van mij nam een hormonenpreparaat en heeft zo die periode zonder problemen kunnen overbruggen. Ikzelf mag geen hormonen of homeopatische dingen nemen (ivm lupus)en zal het gewoon moeten uitzweten (letterlijk en figuurlijk).

Gepost door: Nana | 31 juli 2012

Reageren op dit commentaar

Die hormonenpreparaten zijn echt niet geweldig hoor..het helpt misschien wel voor de opvliegers maar geven een heel grote kans op borstkanker..ik zou ze persoonlijk niet nemen...dan liever een waaiertje! ;-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 01 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.