01 augustus 2012

Postscriptum van Pieter Aspe

2.jpg

Successchrijver Pieter Aspe duikt in het koloniale verleden van België.

In Frankrijk wordt een pelgrim die te voet onderweg is naar Santiago de Compostella vermoord. De boeteling blijkt afkomstig uit Brugge en zo raakt de onvolprezen commissaris Pieter Van In bij de moordzaak betrokken.
Via het onderzoek komt Van In in contact met een bekende Brugse familie met een verleden dat teruggaat tot het Belgische koloniale tijdperk. De recent overleden grootvader was namelijk de leider van een huurlingenleger dat de zelfstandigheid van de rijke provincie Kantanga moest bevechten. Het gerucht gaat dat hij voor zijn militaire prestaties meer dan rijkelijk beloond werd door het Kantangese regime. Toch leefde onze held in Brugge zeker niet in grote welstand en sterft hij veeleer in eenzaamheid.
Dan duiken er documenten op die gewagen van een goudschat. De hebzucht van de familie kent dan geen grenzen meer… Wordt de schat gevonden en wat is het verband met de raadselachtige moord op de Brugse pelgrim?


Onderstaand de recensie van de GvA :
Mooi gegeven, maar daar blijft het ook bij. Het verhaal verloopt warrig, het slot is onbevredigend en Van In is in zijn zeurderige zelf van enkele boeken geleden hervallen. Het postscriptum achteraan het boek, dat nog een boel losse eindjes moet aan elkaar knopen, maakt de boel er alleen maar treuriger op.
Of De Standaard
Postscriptum is een van de zwakste boeken die Pieter Aspe ooit schreef. 

Smaken verschillen, maar ik kan het bovenstaande alleen maar beamen.  Ik vond het einde onbevredigend.

21:23 | Commentaren (0) | Tags: leesvoer |

De commentaren zijn gesloten.