02 augustus 2012

Het opschrijven niet waard

Je kent het vermoedelijk ook wel.  Af en toe noteer je een website uit de krant met de bedoeling er eerstdaags eens naartoe te surfen om wat info te sprokkelen.  Want het leek je wel een nuttige link. Die eerstdaags wordt dan uit het oog verloren en wordt dan maanden, soms jaren later.  En ondertussen heb je een stevig lijstje opgebouwd van 'interessante' websites die je beslist eens moet bezoeken.
Zo bracht ik daarstraks een 2-tal uurtjes voor het scherm door.  Eindelijk eens even opzoeken waarom ik dit en dat destijds genoteerd heb.  En dan moet je voor jezelf toegeven dat je je soms zelfs niet meer herinnerd waarom je het opschreef.  Belangrijke informatie?  Poeh, heel weinig!  Sommige links werken zelfs niet meer, domeinnamen die ondertussen te koop staan of gewoonweg nutteloze informatie.  Websites die het bezoeken niet waard zijn of zoals er 12 in een dozijn zitten.  Trash !

Het internet, 'het world wide web':  een onuitputtelijke bron van informatie die een mens het leven aanzienlijk vergemakkelijkt, waar we ontzettend veel kunnen uit bijleren. We onderhouden bestaande contacten en leren nieuwe mensen 'kennen', we bloggen, we halen inspiratie uit de creatieve ideeën van anderen, ...  Kun je je eigenlijk nog voorstellen hoe het was alvorens het internet ons in zijn greep kreeg?

Maar tegelijk is het toch best om te doseren en altijd doelgericht te surfen, want ook al zijn er 24u in een dag, je kunt ze heus toch nog altijd voor betere dingen gebruiken.  Dit is toch mijn gevoel

23:24 | Commentaren (1) | Tags: webs |

Commentaren

Haha ,ik ben ook zo iemand. Ik schreef dat op allerlei papiertjes. Tot ik eens zo slim was om een groot chrift te gebruiken en alles wat ik interessant vond daarin op te tekenen ,want dat zou ik later eens opzoeken of aanklikken....dat boek ligt er nog en van opzoeken is nooit veel terecht gekomen. Dus hier loopt ook zo iemand rond en inderdaad als je dan wilt proberen bestaan die linken niet meer . Out of order!!

Gepost door: magda | 03 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.