15 september 2012

Het memory spel ... voor volhouders

Ze waren nog kleine ukjes toen we met hen al 'memo' speelden.  Eerst met grote Teletubbies kaarten, nadien volgden kleinere Samson & Gert kaartjes.  De jongste dochter ontwikkelde een bijna fotografisch geheugen, maar regelmatig kon ik ze toch nog eens 'afdrogen'.

Tot het onderstaande memory spel zijn intrede in ons huis deed.  Véél kaartjes, vrij klein & heel wat afbeeldingen die op elkaar gelijken.  Sofie plukte de duo's er meteen moeiteloos tussenuit, terwijl ikzelf af en toe, en dan soms nog mits puur geluk een identiek koppel kaarten kon opzij leggen.

Eenmaal deze spelletjes wat ontgroeid, bracht ik de doos naar de plaatselijke 2dehands kinderbeurs in Heist.  Toen ik 's avonds de niet verkochte spulletjes kwam oppikken, bleek de doos 'verdwenen' te zijn.  Niet verkocht, maar gewoonweg 'weg'.  Dat er iets gestolen wordt, kun je helaas niet altijd vermijden en ik tilde er ook niet echt zwaar aan.  Het spel herinnerde me er immers aan dat ik nooit van Sofie kon winnen :-)  
Tot één week later een telefoontje kwam van de organisatie.  Ze hadden de doos teruggevonden en of ik ze wilde komen afhalen.

En kijk!  Misschien moet het zo zijn.  Vrijwel het ganse jaar door ligt ze boven in de 'spelletjeskast' en rond de jaarlijkse vakantie neem ik ze telkens mee naar beneden.  Geen stress, frisse kop, ... ideale periode dus om eindelijk nog eens van Sofie te winnen.  Elk jaar opnieuw, boordevol moed, speel ik met haar verschillende keren het memory spel.  En elk jaar opnieuw is het resultaat hetzelfde:  Sofie is niet te kloppen.

Maar ik geef niet op.  Gelukkig kan ik nog altijd van ventje winnen.

Ik heb de doos net weer opgeborgen ... tot volgend jaar.  Ondertussen kan ik ze niet meer missen ... te mooie herinneringen ... en maakt ze deel uit van een jaarlijkse traditie.

f 001.jpg

 

f 002.jpg

De commentaren zijn gesloten.