05 januari 2013

Het schaamrood op de wangen

Jongste dochter werkt af en toe als jobstudente in de supermarkt in ons dorp.  Zo ook vandaag en tijdens haar pauze thuis vertelt ze honderduit over het bezoek van de politie want ze hadden een dievegge gevat.

Ongeveer een uur geleden ging ik met ventje in dezelfde supermarkt onze aankopen doen.  We gaan er zelf niet zo vaak uitgebreid winkelen, eerder voor de kleine tussendoor aankopen.  Het is ook een heel ander type van winkelkar dan bv in een Colruyt of Aldi die heel goed doorzichtig zijn.  Deze karren zijn van pvc, felrood en de gaatjes zijn heel wat kleiner. Ik wist zelfs niet dat de kar een verdieping onderaan had om een grote verpakking op te leggen.  Tot ik er daarjuist een groot pak waspoeder in neerlegde.  Hetzelfde waspoeder, waarvan ventje zei toen we alles in de auto aan het laden waren 'zeg, heb je dit mee betaald?'  Terwijl het notabene hij was die de helft van de kar op de band laadde.  Want toen was ikzelf al opnieuw de ingescande artikelen aan het inladen.  Compleet uit het oog verloren dat er onderaan nog een verpakking lag.  In 7 haasten stond ik opnieuw bij het meisje aan de kassa terwijl ik me gegeneerd verontschuldigde en het pak waspoeder afrekende.  

Omgekeerde wereld zeker?  Ik sta er met het schaamrood op de wangen en kom onze vergetelheid meteen goedmaken, terwijl een échte dievegge er vermoedelijk haar hand niet voor omdraait.

17:53 | Commentaren (1) | Tags: mijmeringen |

Commentaren

Bij ons in de Delhaize, heeft iedere kassa een camera die de onderkant van de kassa's filmt.
De kassiersters kunnen op een schermpje de onderkant van de winkelkar zien.

Gepost door: Confusius | 07 januari 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.