15 januari 2013

Beter niet teveel over nadenken

Je hebt bij ons een groot aantal managers mét firmawagen en hoewel de grote wegen best berijdbaar waren, beroepen ze zich op hun mogelijkheid om thuis te werken.  Amper een kat te zien op kantoor dus.

en

Je hebt de assistentes zonder firmawagen die (vooralsnog) geen mogelijkheid hebben om aan thuiswerk te doen en die hoe dan ook hun best doen om tijdig op kantoor te geraken, hetzij door gebruik van hun eigen kostbare wagen, hetzij door het openbaar vervoer.

... net zoals we het al decennia lang gewend zijn om te doen.

De eerste groep is uitermate verwend maar beseft het zelfs niet meer, een aantal onder hen kunnen met momenten hoogst arrogant zijn.  En komen er altijd mee weg.

De tweede groep blijft altijd bescheiden en zijn er toch eens momenten van ietwat onbetamelijk gedrag, dan worden ze vrij snel op hun plaats gezet.

Verschillen zullen er altijd zijn ...

17:36 | Commentaren (3) | Tags: doordenkers |

Commentaren

Inderdaad Stefanie verschillen zullen er altijd zijn. Spijtig maar niets aan te doen en je hebt gelijk, beter niet te veel over nadenken. Zo'n 15 jaar geleden was er een regel in de firma waar ik toen werkte en er bestond zelfs een lijst van, dat alle leden met firmawagen een ophaalplicht hadden om de leden zonder firmawagen, die op de weg tussen hun woonplaats en het werk woonden, opgehaald werden bij hen thuis of op een gemeenschappelijk afspraakpunt,bij moeilijke weersomstandigheden of stakingen enz....
Was het toen beter ? Soms wel maar soms ook niet. Niet iedereen ging met deze overeenkomst akkoord en ze creëerde vaak een ongezonde werkatmosfeer. Dus ???
Je krijgt wel een dikke steunknuffel van mij.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 15 januari 2013

Reageren op dit commentaar

Jammer van die mentaliteit maar je kunt er in je eentje toch niet veel aan veranderen.Dus maakt het voor jezelf niet te moeilijk!

Gepost door: magda | 15 januari 2013

Reageren op dit commentaar

ja dat zal er zeker altijd zijn
maar k zou er met deze weersomstandigheden niet naar omzien als je nu wat later toekomt, veiligheid blijft belangrijkst

Gepost door: fotorantje | 16 januari 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.