20 januari 2013

Agatha Christie: hommage aan een grote dame


ac.jpg
Nog vrij jong was ik toen ik het boek 'Tien kleine negertjes' in handen kreeg.  Ondertussen hangt het vrijwel volledig uit mekaar maar ik zal het nooit weggooien.  Het introduceerde me in de wereld van de bekende engelse auteur Agatha Christie.  Gelezen en herlezen heb ik haar best verkochte boek, gefascineerd als ik was door dit verhaal.  Haar ganse oeuvre moest er vervolgens aan geloven.  Een 2de boek kwam in mijn bezit, maar vooral was ik een verstokte Bib-ganger.  Geen boek van Agatha Christie of ik heb het één of meerdere keren gelezen. Mrs. Marple, Hercule Poirot, beiden konden ze me tot hun grootste fans rekenen.  

SAM_9008.JPGSAM_9007.JPG

    

 

 

En plots was het over.  Een nieuwe lichting, hedendaagse bestseller auteurs passeerden de revue.  Enorme keuze.  Agatha Christie was passé, oubollig uit de jaren 70-tig.

 

Tot ik recent de serie Poirot op tv ontdekte en mijn passie ontvlamde opnieuw.  Geen CSI-high tech onderzoekstechnieken, niks DNA toestanden of cleane labo's.  Old fashioned speurwerk ten top, verfrissende murder plots, stuk voor stuk opgelost door een meesterlijke vertolker David Suchet. 

leesvoer

Al duurt de winter nog een tijd, mij zal je niet horen klagen.

 

17:49 | Commentaren (4) | Tags: leesvoer |

Commentaren

Inderdaad ik vind de serie ook fantastisch en haar boeken heb ik ook verslonden. Heel recent heb ik ook haar korte verhalen ontdekt. Lang niet slecht en eveneens met een onverwacht einde.
Nog veel plezier.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 24 januari 2013

Reageren op dit commentaar

David Suchet geeft de beste vertolking van Hercule..helemaal mee eens!
Heb die boeken vroeger ook verslonden ( heb er nog in de kast staan en lees die af en toe weer eens..het blíjft goed)..en nu is het bijv. Nicci French of, ook goed, al die nieuwe Scandinavische thrillerschrijvers..heerlijk. Ik neem op vakantie nauwelijks andere boeken mee dan thrillers..even helemaal verstand op nul.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25 januari 2013

Reageren op dit commentaar

Veel lees- en nu kijkplezier! Geniet ervan.

Gepost door: magda | 25 januari 2013

Reageren op dit commentaar

Als tiener verslond ik ook haar boeken. Nog steeds zijn ze leuk om te lezen.

Gepost door: bea | 26 januari 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.